Van Der Graft krijgt Croneprijs

De C.C.S. Croneprijs 2010, de literatuurprijs van de stad Utrecht, wordt dit jaar postuum toegekend aan dichter Guillaume van der Graft, pseudoniem van Willem Barnard (1920-2010). Dat maakte het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht vandaag bekend. Volgens de jury bezet Van Der Grafts poëzie een geheel eigen plaats in de naoorlogse Nederlandse literatuur. De jury nomineerde Van Der Graft toen de auteur nog in leven was. Hij overleed op 21 november jl.

Geplaatst door Michaël op 12 januari 2011

I.M. Willem Barnard (Guillaume van der Graft)

Dichter, schrijver en theoloog Willem Barnard is zondagmorgen op 90-jarige leeftijd in Utrecht overleden. Hij publiceerde sinds de Tweede Wereldoorlog tientallen dichtbundels onder de nom de plume Guillaume van der Graft.

Geplaatst door Michaël op 21 november 2010

Cursus Poëzie Lezen door Ingmar Heytze

Veel dank voor uw interesse in de cursus Poëzie Schrijven door dichter Ingmar Heytze. Wat is poëzie? Wat is goede poëzie, en hoe herken je die? En hoe leer je om je eigen werk en het werk van anderen te verbeteren? Gedurende acht maandagavonden (4 april t/m 30 mei, 16 mei uitgezonderd) krijgt u antwoord op deze en andere vragen omtrent het schrijven van gedichten. De kosten voor de cursus bedragen 375 euro.
 

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 februari 2004