Groot Dictee over Utrecht

Mist u het ook? Het groot Dictee der Nederlandse taal dat jaarlijks in de maand december op tv kwam en waarbij je je lekker voor de buis kon nestelen? Luisteren naar moeilijke en soms ook hilarische zinnen? Neem nu als Huisvriend van Het Literatuurhuis met korting deel aan het Groot Dictee over Utrecht!

Talenwonders kunnen zich op 16 december buigen over het Groot Dictee in de Bibliotheek Utrecht. Het dictee van ongeveer 300 woorden wordt geschreven door Manon Uphoff en heeft als thema de stad Utrecht. Het dictee wordt voorgelezen door de Utrechtse dichteres/winnares van vele Poetry Slams Ellen Deckwitz. De deskundige jury bestaat uit Wouter van Wingerden Taalexpert Nederlands, Jaco Kraker Taaladviseur van Genootschap Onze Taal en Boukje Verheij van Instituut voor de Nederlandse taal.

Iedereen is van harte welkom bij deze spannende spellingstrijd waaraan ook bekende Utrechters – o.a. Koos Meinderts: Gouden Griffel winnaar 2017 voor het boek Naar het Noorden, Annette Fienieg: illustrator, Jerry Goossens: journalist, columnist en schrijver, raadsleden Judith Tielen en Heleen de Boer en Fred Penninga van Utrechts Stadsdichtersgilde deelnemen.

Prijzen
De winnaar gaat naar huis met de Wisseltrofee en een mooie boekenbon van €100,-. Ook voor de winnaars van de 2e en 3e prijs ligt er een boekenbon klaar van €75,- en €50,-. In de pauze kunt u onder het genot van een drankje ervaringen uitwisselen en luisteren naar live muziek door het trio Las Musicas.

Deelname
Deelname aan dit Groot Dictee over Utrecht kost voor leden van de Bibliotheek en Huisvrienden van Het Literatuurhuis €5,00. Niet leden betalen €7,50.

Meer informatie en aanmelden:https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda/groot-dictee.html

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 24 november 2017