Over Het Literatuurhuis

Het Literatuurhuis in Utrecht brengt literatuur op het podium, en wel in de brede zin van het woord: van performancepoëzie tot lezingen, van literaire filmvertoningen tot schrijversinterviews en alles ertussenin. De stichting organiseert literaire evenementen, festivals en producties waaronder de Nacht van de Poëzie, het International Literature Festival Utrecht en het NK Poetry Slam. De Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht heeft zich als geassocieerd partner gecommitteerd aan het bestuur en de activiteiten van Het Literatuurhuis.

Word Huisvriend

Vrienden zijn voor Het Literatuurhuis heel belangrijk. Met uw vriendschap geeft u aan dat u de activiteiten van Het Literatuurhuis ondersteunt en literatuur in het algemeen een warm hart toedraagt. Onze vrienden hebben een streepje voor, kunnen kosteloos naar zes voorstellingen naar keuze)* en krijgen diverse privileges bij voorstellingen en uitgaven.

Het Pand & Verhuur

Het pand
Het Literatuurhuis is sinds september 2013 gevestigd in een historisch pand aan de Oudegracht, in het centrum van Utrecht. Hier houdt de stichting niet alleen kantoor maar worden ook kleinschalige lezingen, voordrachten en filmvertoningen georganiseerd. De ruimte kan ook gehuurd worden door derden, mits zij actief zijn in het boekenvak of een aan het boekenvak gelieerde activiteit organiseren.