Vonne van der Meer over Maria in de literatuur

Lezingenreeks in Museum Catharijneconvent
Wanneer21 mei 2017, 14.00-15.00 uur
Waar Museum Catharijneconvent , Lange Nieuwstraat 38, Utrecht
Entreegratis icm museum
Met Vonne van der Meer

Iedereen weet hoe Maria eruitziet en herkent haar beeltenis. Maar haar stem klinkt alleen door in muziek, en in de poëzie die over haar geschreven is. In het kader van de tentoonstelling Maria vertellen drie sprekers over de rol van Maria in het werk en leven van Nederlandse schrijvers.

Vonne van der Meer laat aan de hand van gedichten van Elisabeth Eybers, Anton van Wilderode, Gerard Reve en Marjoleine de Vos haar gedachten gaan over Maria. Wat heeft Maria deze dichters en ons nog te zeggen?

Over de spreker
Vonne van der Meer bekeerde zich in 1994 tot het katholieke geloof. Haar echtgenoot, de eveneens bekende schrijver Willem Jan Otten, bekeerde zich enige tijd later ook. In haar romans Zondagavond (2009) en Het smalle pad van de liefde (2013) speelt het katholieke geloof een rol. In het dagelijks leven put Van der Meer vertrouwen uit het geloof door te bidden en zich te richten tot God. En ook tot Maria. Als moeder met de moederzorgen richt ze zich vaak tot haar.

Deze lezing is gratis icm toegangsbewijs voor de tentoonstelling Maria. Graag reserveren via info@catharijneconvent.nl of telefonisch via 030-2313835.

Zie catharijneconvent.nl voor meer informatie over de tentoonstelling.

Andere lezingen in deze reeks:
Zondag 12 maart: Janneke Stegeman over Maria en vrouwelijkheid
Zondag 9 april: Eric Wiss over Gerard Reve en Maria

Foto Vonne van der Meer: Anneleen Louwes