Cursus Coetzee lezen

Door Coetzee-kenner en filosoof Hans Achterhuis
Wanneer3 oktober 2017, 19.00 - 21.00
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, 3511 NK , Utrecht
Entree€250
Met Hans Achterhuis

Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee (1940) behoort tot een van de belangrijkste schrijvers van deze tijd. Van Coetzee’s werken zijn er maar liefst 23 in Nederlandse vertaling verschenen. In zijn romans verwerkt Coetzee zware filosofische thema’s tot een heldere en spannende verhaallijn.

Tijdens deze cursus lezen we het met de Booker Prize bekroonde In ongenade. In deze roman, die in het Zuid-Afrika van na de apartheid speelt, komen alle grote thematieken van Coetzee naar voren: de relaties tussen mannen en vrouwen, tussen blank en zwart, oud en jong, dit alles tegen de achtergrond van seksueel geladen geweld, de omgang met dieren en de rol van kunst en literatuur.

Andere boeken van Coetzee die op het pogramma staan, zijn Wat is een klassieke roman?, Wachten op de barbaren, Zomertijd, Schemerlanden, Dierenleven, Mr. Foe en Mrs. Barton, De kinderjaren van Jezus en De schooldagen van Jezus. Interactie en discussie tijdens de cursus wordt zeer aangemoedigd.

Docent: filosoof en Coetzee-kenner Hans Achterhuis.

Kosten: €250 (de cursussen zijn niet gratis met de Literatuurhuispas)
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 18

Data: 19.00 - 21.00 uur op dinsdagen 3, 10, 24 en 31 oktober en 7, 14, 21 en 28 november (17 oktober geen bijeenkomst ivm herfstvakantie).

AANMELDEN
Er zijn voldoende aanmeldingen om de cursus door te laten gaan. Via onderstaande knop kunt u het cursusgeld betalen, waarna uw deelname aan de cursus wordt bevestigd.


 

Voor vragen over aanmelden en het betalen van het cursusgeld kunt u contact opnemen via info[at]hetliteratuurhuis.nl


Foto J.M. Coetzee: Basso Cannarsa