Hallo gedicht! *uitverkocht*

Leer poëzie lezen met de Dichter des Vaderlands
Wanneer29 februari 2016, 20.30
Waar Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht
Entree€7,50
Met Anne Vegter, Maud Vanhauwaert

Dit programma is uitverkocht. Eventuele niet-opgehaalde kaarten komen bij aanvang van het programma weer in de verkoop.

Dichter des Vaderlands Anne Vegter trekt dit voorjaar door het land om lezers in te wijden in het geheim van de poëzie. Nog altijd hebben veel lezers moeite met het lezen van moderne poëzie: Anne neemt de handschoen op en daagt alle lezers van Nederland uit om niet langer bang te zijn voor het gedicht. Gedichten willen gelezen worden en de Dichter des Vaderlands biedt daarbij de helpende hand.

Weg met de angst voor het niet-begrijpen, weg met het idee ‘dat is niks voor mij’! Met steeds een andere collega-dichter trekt Vegter van provincie naar provincie: op zoek naar lezers die nog met een boog om de poëzie heen lopen.

Met de Vlaamse Maud Vanhauwaert als haar poëziemusketier tijdens de Utrechtse halte van haar toernee leest ze gedichten voor van hedendaagse dichters en geeft ze tegelijkertijd een energieke masterclass poëzie lezen. Zoals Joost Zwagerman ons leerde te kijken naar het moeilijk toegankelijke werk van bijvoorbeeld Rothko en Malevich, zo leert Vegter ons de gedichten van Tonnus Oosterhof, K. Michel en vele anderen te lezen.

‘ Een gedicht is een instrument waarmee je je blik op de wereld scherp kunt stellen. Het dwingt je tegelijk naar binnen en naar buiten te kijken. Daar heb je wat aan en dat moet iedereen weten. Lees, lees, lees, poëzie!’ -Anne Vegter

--------

Ook dit programma is gratis i.c.m. de Literatuurhuispas. De Literatuurhuispas krijgt u als u Huisvriend van Het Literatuurhuis wordt. Voor studenten tot 26 jaar is hij ook los te koop. Zie hier voor meer informatie en de voorwaarden.

‘Hallo gedicht’ is een productie van Poetry International i.s.m. Het Literatuurhuis en Theater Kikker.

Foto Anne Vegter: Rosa van Ederen.