Cursus Coetzee lezen

Door Coetzee-kenner en filosoof Hans Achterhuis
Wanneer3 oktober 2017, 19.00 - 21.00
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, 3511 NK , Utrecht
Entree€250
Met Hans Achterhuis

Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee (1940) behoort tot een van de belangrijkste schrijvers van deze tijd. Van Coetzee’s werken zijn er maar liefst 23 in Nederlandse vertaling verschenen. In zijn romans verwerkt Coetzee zware filosofische thema’s tot een heldere en spannende verhaallijn.

Tijdens deze cursus lezen we het met de Booker Prize bekroonde In ongenade. In deze roman, die in het Zuid-Afrika van na de apartheid speelt, komen alle grote thematieken van Coetzee naar voren: de relaties tussen mannen en vrouwen, tussen blank en zwart, oud en jong, dit alles tegen de achtergrond van seksueel geladen geweld, de omgang met dieren en de rol van kunst en literatuur. De aanloop naar In ongenade vinden we in een aantal Zuid-Afrikaanse romans die vervolgens besproken worden.

Ook besteden we aandacht aan autobiografische teksten en, vanuit de achtergrond van Hans Achterhuis, aan filosofische thema’s in het werk van Coetzee die vooral in zijn essays en zijn Elizabeth Costello verhalen voorkomen. Interactie en discussie tijdens de cursus wordt zeer aangemoedigd.

Docent: filosoof en Coetzee-kenner Hans Achterhuis.

Kosten: €250 (de cursussen zijn niet gratis met de Literatuurhuispas)
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 18

Data: 19.00 - 21.00 uur op dinsdagen 3, 10, 24 en 31 oktober en 7, 14, 21 en 30 november (17 oktober geen bijeenkomst ivm herfstvakantie).

AANMELDEN
Via het onderstaande formulier kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor deze cursus. Uiterlijk 1 juli laten we weten of de cursus voldoende definitieve inschrijvingen heeft om doorgang te kunnen vinden.

Klik hier voor het inschrijfformulier

Foto J.M. Coetzee: Basso Cannarsa