Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

U-Slam #5

Op 3 april is het tijd voor U-slam #5.

Elke eerste woensdag van de maand betreden aanstormende en doorgewinterde slammers het podium van de U-slam. Het publiek heeft alle macht dus stem met je roos op jouw favoriete dichter(s). Voor de zwevende kiezers spreekt een maandelijks wisselende prominent uit poëzieland een vurig stemadvies uit. Deze maand is dat Wout Waanders, de kersverse stadsdichter van Nijmegen.

Wout droeg voor op festivals als Zwarte Cross, Zomerparkfeest, Gedichtenbal, Wintertuinfestival en Lowlands en zijn werk verscheen in Hollands Maandblad, Das Magazin, Kluger Hans, De Optimist, NRC en diverse bloemlezingen. In 2015 verscheen bij Wintertuin Uitgeverij zijn chapbook Olifantopia, een kruising tussen een dichtbundel en een pretpark. Daarnaast is hij werkzaam als schrijfcoach op de HAN, en als docent bij Creative Writing ArtEZ.De winnaar van de avond wordt beloond met 100 euro prijzengeld én een plek in de jaarfinale van de U-slam! De winnaar van de jaarfinale bemachtigt een felbegeerd ticket voor de halve finale van het NK Poetry Slam 2020.

Onze vaste presentatrice Sanne van den Bosch is deze avond helaas verhinderd, maar wordt vervangen door de fantastische Joost Oomen. De muziek wordt deze avond verzorgd door The Dankbare Olifant.

De eerste deelnemers voor deze vijfde voorronde van het seizoen zijn:
– Ivo Smit
– Miguel Santos
– Dick Keulemans
– Frank Goethals
– Jo-an Westerveld
– Mandy Müller

De winnaar van de avond wordt beloond met 100 euro prijzengeld én een plek in de jaarfinale van de U-slam! De winnaar van de jaarfinale bemachtigt een felbegeerd ticket voor de halve finale van het NK Poetry Slam 2020.

Wil je je opgeven voor een van de aankomende U-slams? Stuur dan een mail naar sophie [at] hetliteratuurhuis.nl met een korte biografie van jezelf en drie gedichten. We zijn ook altijd op zoek naar muzikanten die een kort optreden willen verzorgen tijdens de U-slam. Interesse? Stuur ook dan een mailtje naar sophie [at] hetliteratuurhuis.nl

woensdag 3 april 2019

Tijd: 20:00 - 22:00 Uur
Prijs vanaf: Gratis
Soort:

Locatie

Café De Bastaard
Jansveld 17 UtrechtNetherlands+ Google Maps