Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Sir Antony Beevor

De slag om Arnhem

De slag om Arnhem

De grote Britse historicus Antony Beevor (1946) schrijft al decennialang over de Tweede Wereldoorlog. Hij publiceerde bestsellers als D-Day (2009) en Stalingrad (1998). Beevor wordt geroemd om zijn oog voor detail en zijn meesterlijke vertelkunst. Op deze eerste dag van het ILFU presenteert Beevor zijn nieuwste boek De slag om Arnhem (Ambo Anthos, 2018). Een bekend verhaal, gebaseerd op nieuw bronmateriaal.

We gaan tijdens deze middag met Antony Beevor in gesprek over de historische betekenis van de slag om Arnhem, over ‘Market Garden’, de grond- en luchtlandingsoperatie, maar ook over geschiedschrijving anno 2018.

In De slag om Arnhem geeft Beevor met veel oog voor de militaire en politieke beslissingen een compleet beeld van het strijdveld rondom Arnhem. Een van de grootste luchtlandingen uit de oorlog, een heroïsche strijd die negen dagen duurde, een catastrofale misrekening van de Britten en de laatste overwinning van Adolf Hitler. Gebruikmakend van nieuw archiefmateriaal schetst hij de lotgevallen van soldaten en burgers en ontdoet hij de veldslag van zijn mythen. Antony Beevor komt met een nieuw standaardwerk over de Slag om Arnhem: een uitputtende geschiedschrijving met alle militaire details en aandacht voor de menselijke verhalen

Antony Beevor is onder meer beloond met de Samuel Johnson Prize, de Wolfson Prize for History en de Spaanse La Vanguardia prijs voor non-fictie. Hij is een van de meest populaire, maar ook productieve historici in Groot-Brittannië. Zijn boeken zijn veelvuldig vertaald. Afgelopen januari was de militair historicus nog in het nieuws vanwege het verbod op de Russische vertaling van Stalingrad in Oekraïne en delen van Rusland.

Voertaal: Engels

zaterdag 15 september 2018

Tijd: 12:30 - 14:00 Uur
Prijs vanaf: €12,50
Huisvrienden prijs vanaf: €7,50

Word huisvriend
Event Facebook »
Website event 7,50
Locatie

DinezPluz: Lettervreters!
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376