Laden Evenementen

YALFU Academy: Masterclass YA-verhalen schrijven

In samenwerking met Blossom Books

Lees je niet alleen graag maar schrijf je ook geregeld? Dan is deze tweedaagse masterclass van het YALFU en Blossom Books iets voor jou. Tijdens de masterclass leer je je eigen creativiteit te ontplooien. Aan de hand van theorie en verschillende oefeningen ontwikkel je je schrijfvaardigheid. Zo leer je op een hele nieuwe manier met je hersenspinsels omgaan.

De masterclass is gebaseerd op het boek Sterke verhalen & hoe je ze schrijft door Rebecca Stern & Grant Faulkner (met een voorwoord van Jason Reynolds). Deze praktische gids verschijnt op 20 september bij uitgeverij Blossom Books. De masterclass is bedoeld voor beginnende schrijvers die zich willen richten op het schrijven van YA-verhalen en die hun creativiteit beter willen benutten. Je cursusleider is Myrthe Spiteri, uitgeef-directeur bij Blossom Books.

Inhoud masterclass

Op dag 1 bespreek je met de begeleider en de groep wie welke schrijfervaring heeft, uit welke elementen een verhaal bestaat en ga je op zoek naar ideeën voor personages, de setting van je verhaal en eerste zinnen. Je gaat al concreet aan de slag, krijgt feedback en aanwijzingen voor de huiswerkopdracht. Op dag 2 worden de nagekeken stukken besproken, onderzoek je aan de hand van een quiz wat voor soort schrijver je bent en ga je aan de slag met de plot van je verhaal. Aan het slot wordt besproken worden hoe je het best een manuscript kunt opsturen naar een uitgeverij en hoe de uitgever hiermee omgaat.

Praktische info

Data: za 9 en za 30 november van 10.00 – 16.00 uur

Locatie: Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht (ong. 15 minuten lopen van Utrecht Centraal of neem buslijn 2 naar Domplein)

Minimaal aantal cursisten: 8, maximaal 16

Prijs: €150,- incl. een exemplaar van het boek Sterke verhalen & hoe je ze schrijft en koffie, thee en lunch

zaterdag 9 november 2019 tot zaterdag 30 november 2019

10:00
Prijs vanaf: €150
Soort:,
Voertaal: Nederlands

Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
3511NK UtrechtNetherlands
+ Google Maps
Organisator

Blossom Books
ILFU