Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Internationaal Literatuurfestival Utrecht

De Domstad als City of Literature

De Domstad als City of Literature

Met: Salman Rushdie, John Irving en Becky Albertalli

In november 2017 werd Utrecht benoemd tot Unesco City of Literature. Op deze bekroning van de rijke literaire historie van de stad volgt nu de logische volgende stap: een internationaal literatuurfestival dat maar liefst twee weken zal duren.

Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) combineert bestaande succesformules zoals de Nacht van de Poëzie met fonkelnieuwe programmaonderdelen. De eerste editie van dit jaarlijks terugkerende festival vindt plaats op verschillende locaties in Utrecht van 15 tot en met 29 september.

Het ILFU begint op het Uitfeest Utrecht met onder meer een boekenmarkt op het Vredenburg en eindigt met De Nacht van de Poëzie. In de tussenliggende weken vinden optredens plaats van zowel schrijvers en dichters als muzikanten en theatermakers. “Jaarlijks worden zo’n 45.000 boeken uitgebracht in allerlei genres. Wij willen een gids zijn en de parels uit dit enorme aanbod voor het voetlicht brengen,” zegt Michaël Stoker, directeur van Het Literatuurhuis. “Het festival belooft een schitterende start van het boekenseizoen te worden.”

Het volledige programma is te vinden op ilfu.nl

zaterdag 15 september 2018 t/m zaterdag 29 september 2018

Soort:

Event Facebook »
Website event
Locatie

De Utrechtse Binnenstad
varieert UtrechtNetherlands+ Google Maps
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376