Skip to content
Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ILFU Book Talk: Valeria Luiselli

Voertaal: Engels

De Mexicaanse schrijver Valeria Luiselli wordt gezien als een van de meest vernieuwende jonge schrijvers uit Noord- en Zuid-Amerika. Ze brak internationaal door met De gewichtlozen en onlangs verscheen haar roman Archief van verloren kinderen. Schrijver en politicoloog Wytske Versteeg gaat tijdens de tweede ILFU Book Talk met haar in gesprek over deze indrukwekkende road novel. Voorafgaand aan het gesprek zal Rutger Lemm een laudatio houden. De boeken van Valeria Luiselli zijn deze avond te koop bij de stand van boekhandel Savannah Bay. Hier kun je na afloop ook meteen je boek door haar laten signeren.

 

Het verhaal van Archief van verloren kinderen

In deze roman (2019, Das Mag / Uitgeverij Karaat) reist een samengesteld Mexicaans-Amerikaans gezin van New York naar Arizona. Terwijl het gezin naar het zuiden reist, zijn tienduizenden kinderen zonder ouders vanuit Centraal-Amerika op weg naar het noorden, op zoek naar een beter leven. Wanneer de kinderen van het gezin verdwijnen, komen de twee verhaallijnen bij elkaar en lijken ze met elkaar verstrengeld te raken.

In Amerika werd het boek lovend ontvangen:
‘Een briljant intrigerend en voortdurend verrassend boek.’ The New Yorker
‘Een overtuigend pleidooi voor migratiekinderen.’  — The Washington Post

En ook in Nederland krijgt het pas verschenen boek al prachtige recensies:

‘Bloedmooi en volstrekt uniek. Een heerlijke road novel waar de urgentie van de pagina’s spat.’ DWDD Boekpanel

Lees hier de viersterren-recensie in de Volkskrant.

Het Parool schreef: ‘De hoogdravende en volstrekt originele aanpak van Luiselli maakt van de roman een intellectueel duizelingwekkend en hartverscheurend spektakel.’

Over Valeria Luiselli

Valeria Luiselli woont en werkt in New York. Haar debuut Valse papieren kreeg een cultstatus en met de roman De gewichtlozen brak ze internationaal door. Het migratiebeleid van de Verenigde Staten is een belangrijk thema voor Luiselli. Kort werk van haar verscheen verder in New York TimesEl PaísDe Gids en Das Magazin.

Bekijk hieronder het interview op PBS News Hour van 6 maart jl. over de achtergronden van Luiselli’s boek.

 

woensdag 19 juni 2019

Tijd: 20:00 - 22:00 Uur
Prijs vanaf: €15
Soort:

Event Facebook »
Website event
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11 Utrecht Nederland + Google Maps
Organisator

ILFU
0302318376
www.ilfu.nl
Scroll To Top