Laden Evenementen

© Outi Törmälä

Deze tweede ILFU Book Talk is een unieke gelegenheid om Siri Hustvedt zo snel na de verschijningsdatum van Herinneringen Aan de Toekomst over haar nieuwe roman te horen spreken en je boek na afloop van het gesprek te laten signeren. Machtsverhoudingen en de spanning tussen herinneringen en de waarheid zijn belangrijke en actuele thema’s in deze nieuwe roman die eind april verschijnt. Siri Hustvedt werd bekend door de wereldwijde bestsellers Wat Me Lief Was en Verdriet Van Een Amerikaan. Haar roman De Vlammende Wereld werd genomineerd voor een Man Booker Prize in 2014.

In Herinneringen Aan De Toekomst (2019, De Bezige Bij) verhuist S.H., een jonge vrouw uit Minnesota, naar New York. In haar nieuwe woning hoort ze door de muren heen de bizarre en dreigende monologen van haar buurvrouw. Ze schrijft alles op in een schrift, samen met de schetsen van een roman en al haar andere belevingen in de miljoenenstad. Veertig jaar later vindt ze haar vergeten notities terug. Geïntrigeerd besluit ze haar eigen herinneringen af te zetten tegen dat wat ze ooit schreef en herleeft ze de periode waarin haar obsessie voor haar buurvrouw haar bestaan volkomen beheerste.

Lees hier alvast het artikel in The Guardian over Herinneringen Aan De Toekomst

Over Siri Hustvedt

De Amerikaanse Siri Hustvedt (Northfield, 1955) schrijft romans, korte verhalen, poëzie en essays. Eerder verschenen van haar de wereldwijde bestsellers Wat me lief was en Het verdriet van een Amerikaan.In 2010 verschenen Hustvedts memoires over haar ervaringen met de psychiatrie, Een Geschiedenis Van Mijn Zenuwen. Haar roman The Blazing World (De Vlammende Wereld) werd genomineerd voor de Man Booker Prize in 2014. Hustvedt woont met haar man, de schrijver Paul Auster, in New York.

 

ma
13.05
Tijd: 20:00 - 22:00 uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Word Huisvriend
Website Evenement » Event Facebook »
Organisator

ILFU
0302318376
Website:
www.ilfu.nl

Delen


Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht,Nederland
+ Google Maps