Laden Evenementen

Foto Ondaatje: Daniel Mordzinski

Op zaterdag 20 april komt de wereldberoemde auteur Michael Ondaatje naar Utrecht voor de eerste ILFU Book Talk om te vertellen over zijn meest recente roman Warlight. Deze achtste roman van Ondaatje verscheen in 2018 in de Nederlandse vertaling als Blindganger (Uitgeverij Nieuw Amsterdam). De Canadese auteur, bekend van onder meer The English Patient, zal geïnterviewd worden over zijn roman in een speciaal middagprogramma in TivoliVredenburg.

Michael Ondaatje heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan bestaande uit poëzie, scenario’s en non-fictie maar hij is het meest bekend geworden door zijn romans. Zijn bekendste werk, The English Patient, werd in 2018 bekroond met de Golden Man Booker Prize voor het beste fictiewerk van de afgelopen vijftig jaar. Ook werd de roman zeer succesvol verfilmd met Juliette Binoche, Ralph Fiennes en Kristin Scott Thomas in de hoofdrollen. De film ontving maar liefst negen Oscars.

In zijn nieuwste roman Blindganger volgen we Nathaniel door een naoorlogs Londen. Hij probeert van de puzzelstukjes van zijn moeders leven een geheel te maken om er zo achter te komen waarom hij ouderloos opgroeit omringd door duistere figuren.

Blindganger is een tergend mooie evenknie van Ondaatjes grootste succes, The English Patient.’ de Volkskrant *****

‘Het proza van Blindganger is net zo lyrisch, het verhaal net zo ingenieus als dat van De Engelse patiënt. NRC Handelsblad ****

‘Ondaatje excelleert met zijn roman over ons verlangen het verleden te doorgronden. Op zijn 75ste is deze schrijver alleen maar nog beter geworden.’ Trouw

‘Michael Ondaatje heeft met Blindganger een zowel poëtische als explosieve roman geschreven. (…) Een ingenieus literair spel.’De Groene Amsterdammer

‘Een meesterwerk.’ De Standaard

Over ILFU Book Talks

In vervolg op het succesvolle ILFU International Literature Festival Utrecht dat plaatsvond in september 2018 zal het ILFU vanaf april 2019 door het jaar heen nieuwe evenementen presenteren. In de ILFU Book Talks worden internationaal geroemde schrijvers geïnterviewd.

Huisvrienden van Het Literatuurhuis krijgen voor deze eerste ILFU Book Talk gratis toegang. Ook Huisvriend worden? Klik dan hier.

 

za
20.04
Tijd: 15:00 - 17:00 uur
Prijs vanaf: €15
Evenement Categorie:
Word Huisvriend
Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht, Nederland
+ Google Maps