Laden Evenementen

KiKi Layne as Tish and Stephan James as Fonny star in Barry Jenkins' IF BEALE STREET COULD TALK, an Annapurna Pictures release.

  • Dit event is voorbij.

Het Literatuurhuis x LHC: première If Beale Street Could Talk

Samen met het Louis Hartlooper Complex organiseert Het Literatuurhuis een speciale premièreavond van het meeslepende, romantische drama If Beale Street Could Talk van regisseur Barry Jenkins (Oscarwinnaar Moonlight), en gebaseerd op het gelijknamige beroemde boek van James Baldwin. Met een inleiding van journalist Dominique van Varsseveld én een gratis drankje. De film won de Golden Globe voor de Beste Vrouwelijke Bijrol (Regina King) en is genomineerd voor 3 Oscars en 2 BAFTA’s. 

De film speelt zich af in het begin van de jaren 70 in Harlem, New York en vertelt het tijdloze en ontroerende verhaal over de liefde tussen Clementine ‘Tish’ Rivers (Kiki Layne) en Alonzo ‘Fonny’ Hunt (Stephan James). Na een jarenlange vriendschap durven zij op 19- en 20-jarige leeftijd toe te geven aan hun liefde voor elkaar en dromen zij van een toekomst samen. Alles loopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Tish ontdekt dat ze zwanger is en samen met de volledige steun van haar familie doet zij er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

In samenwerking met Het Literatuurhuis wordt deze film ingeleid door journalist Dominique van Varsseveld. Ze schrijft voor onder andere voor NRC over film en is een kenner van het werk van Baldwin.

Speciaal voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis
We hebben dertig gratis kaarten beschikbaar voor deze voorstelling voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis. Ben je Huisvriend en wil je zeker zijn van een kaart voor deze speciale première, meld je dan snel aan via dit formulier want op is op. Je kunt iemand meenemen tegen het reguliere tarief van 9,50 (incl. inleiding en drankje); dit kun je invullen op het formulier. Huisvriend worden? Klik dan hier.

 

 

donderdag 14 februari 2019

Tijd: 19:00 - 21:00 Uur
Prijs vanaf: €9,50
Soort:

Event Facebook »
Website event
Locatie

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511ZN UtrechtNetherlands
+ Google Maps
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376