Laden Evenementen

Nederland. Utrecht, 29-09-2018. Photo: Patrick Post. De 36ste Nacht van de Poezie in TivolieVredenburg. Dichter Radna Fabias.

Met: Fabian Stolk

Op zaterdag 29 september leidden twintig dichters de hoogmis voor de Nederlandstalige poëzie: de 36ste Nacht van de Poëzie in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. En zo’n fantastische Nacht smaakt natuurlijk naar meer: daarom starten we op woensdag 13 februari, vlak na de Poëzieweek, met de cursus Poëzie lezen na de nacht. Samen met docent Fabian Stolk bespreek je geen losse gedichten, maar zes bundels van Nachtdichters:

1. Ted van Lieshout – Rond vierkant vierkant rond

2. Willem Jan Otten – Genadeklap

3. Anneke Claus – Begrafenis van de mannen

4. Vicky Francken – Röntgenfotomodel

5. Moya de Feyter – Tot iemand eindelijk

6. Radna Fabias  – Habitus

De eerste twee bijeenkomsten bespreken we wat iedere deelnemer voor de Nacht van de Poëzie al mooi, intrigerend, onthutsend of opmerkelijk vond. Vervolgens lezen en verkennen we elke week een van de zes bundels. Tijdens de laatste bijeenkomst is Radna Fabias te gast.
Misschien komen we er wel toe ‘mooi’ en ‘goed’ te (onder)scheiden. Of ervaren we dat sommige poëzie pas na een tijdje lezen mooi wordt. Kortom: het begin staat vast, de uitkomst niet.


Praktische informatie
Docent:
Fabian Stolk, docent moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit Utrecht
Kosten: €350 (inclusief de 6 dichtbundels)/ €275 (exclusief bundels) (de cursussen zijn niet gratis met de Literatuurhuispas)
Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 16
Data: 13 februari t/m 3 april 2019 (8 woensdagavonden van 19.00 – 21.30u)

Over de docent
Fabian R.W. Stolk (1958) is docent/ onderzoeker Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde op het werk van Gerrit Achterberg, bezorgde de Delta-editie van Jacques Perks Gedichten en verzorgt colleges op, onder andere, het gebied van editietechniek, moderne epiek en literatuurkritiek.

Via het onderstaande formulier kunt u zich vrijblijvend aanmelden voor deze cursus. In november 2018 nemen we contact met u op om uw inschrijving te bevestigen en op 1 december 2018 laten we weten of de cursus voldoende definitieve inschrijvingen heeft om doorgang te kunnen vinden.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

wo
13.02
Tijd: 19:00 - 21:30 uur
Prijs vanaf: €275
Evenement Categorie:
Locatie

Het Literatuurhuis
Oudegracht 237
Utrecht,3511NKNetherlands
+ Google Maps

Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376

Delen