Laden Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Anna Karenina Gala Night

Gratis toegankelijk voor meelezers met de marathon!

Gratis toegankelijk voor meelezers met de marathon!

Het openingsweekeinde van het ILFU sluiten we af met een Anna Karenina Gala in de Grote Zaal van TivoliVredenburg ter ere van Anna Karenina en de duizend vrouwen die voorlezen uit Tolstojs klassieker. Het gala is geopend voor vrouwen én mannen.

Zangeres en actrice Ellen ten Damme (1976) is groot liefhebber van Anna Karenina en heeft voor deze gelegenheid speciaal liedjes voor Anna uitgekozen. Ten Damme tourt op dit moment door Europa met haar theaterconcert Paris-Berlin.

Ook aanwezig is de Britse schrijver, presentator en stand-up comedian Viv Groskop. Vorig jaar werd haar boek The Anna Karenina Fix: Life Lessons from Russian Literature gepubliceerd. In dat boek laat ze zien hoe de romans van de grote Russen ons door ons hedendaagse, gecompliceerde leven kunnen loodsen. En steeds als je denkt dat een roman over een vrouw die zich aan het eind van het boek voor de trein werpt misschien niet het ideale zelfhulpboek oplevert, dan wijst Groskop subtiel, erudiet en geestig op wat we wél van Anna Karenina kunnen leren: ‘I am not saying that Tolstoy is Oprah Winfrey with a beard (Well, I am saying that a bit). And in any case, it’s just fun to think of the two of them together.’

Ook gaan we in gesprek met Hans Boland (1951), vertaler van Anna Karenina. Boland vertaalde meerdere grote Russische auteurs onder wie Dostojevski, Poesjkin en Tolstoj. In 2015 ontving hij daarvoor de Martinus Nijhoffprijs, de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor vertalers. Bij zijn vertaling van Anna Karenina schreef hij een boekje waarin hij zijn bijzondere vertaalkeuzes toelicht: Hij kan me de bout hachelen met zijn vorstendommetje. Over Anna Karenina en de kunst van het vertalen.

Meer namen volgen de komende weken. Houd deze pagina in de gaten maar reserveer je kaarten nu alvast!

Wil je ook meelezen tijdens de marathon? Meld je dan hier aan.

N.B. Meelezers in de Anna Karenina Marathon kunnen 1 gratis kaart reserveren. Die kunt u in de kassa via de ticket- of huisvriendenknop bestellen. Daarnaast kunt één of meerdere kaart(en) voor uw introducé(s) aanschaffen tegen het kortingstarief van € 10. Gratis kaarten en introducé-tickets kunnen alleen besteld worden op naam van de marathonlezer in kwestie.

Bekijk hier het fragment van Hans Boland bij de Wereld Draait Door:

zondag 16 september 2018

Tijd: 20:00 - 22:00 Uur
Prijs vanaf: €15
Huisvrienden prijs vanaf: €10

Word huisvriend
Event Facebook »
Website event
Locatie

DinezPluz: Lettervreters!
Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376