Laden Evenementen

© Michael Kooren

  • Dit event is voorbij.

Het grootste poëziefeest van het jaar

Met: Judith Herzberg, Artuhur Japin, Radna Fabias e.a.

Op zaterdag 29 september vindt de 36ste editie plaats van de Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg. Ook dit jaar staan op het grootste poëziepodium van het land weer een keur aan Nederlandse dichters, van debutant tot veteraan, onderbroken door muzikale entr’actes. De Nacht wordt wederom gepresenteerd door de Vlaamse schrijver en journalist Piet Piryns en Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin.

Judith Herzberg, Arthur Japin, Ted van Lieshout, Vicky Francken, Willem Jan Otten, Tsead Bruinja, Anton Korteweg, Benno Barnard en Radna Fabias zijn de eerste negen dichters die hun komst naar het festival hebben bevestigd. Tijdens een avondvullend programma wisselen de beste Nederlandstalige dichters elkaar af op het fenomenale podium van de Grote Zaal. Tussendoor zorgen muzikale en theatrale entr’actes voor een aaneenschakeling van amusement: de Nacht om 20.00 uur en eindigt meestal tegen 03.00 uur in de ochtend.

NACHTREGEL VAN DE 36E NACHT

De redactie, bestaande uit Ingmar Heytze, Ester Naomi Perquin en Piet Piryns, koos dit jaar voor de nachtregel “Ik spreidde mijn armen en dreef door de nacht”, een eerbetoon aan dichter en schrijver F. Starik die in maart van dit jaar overleed. De regel komt uit zijn laatste bundel Staat (Nieuw Amsterdam, 2015).  F. Starik schreef drie romans en meer dan tien dichtbundels en beheerde sinds 2002 de stichting Eenzame Uitvaart, een groep dichters die gedichten schrijft en voordraagt bij uitvaarten waar niemand anders bij is.

De aftermovie van deze 35e editie van de Nacht van de Poëzie is hier te bekijken.

KINDERNACHT VAN DE POËZIE

Na het succes van vorig jaar, beleeft de KinderNacht dit jaar zijn tweede feestelijke editie. Op de middag voorafgaand aan de grote Nacht van de Poëzie kunnen kinderen samen met hun ouders, familie en vriendjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar grappige gedichten en raadselachtige rijmpjes van bekende dichters. De dichters worden afgewisseld met muziek. Voorafgaand aan en na de voorstelling zijn er in de foyer spannende doe-activiteiten.

Kindernacht van de Poëzie

 

za
29.09
Tijd: 20:00 uur
Prijs vanaf: €28,00
Huisvrienden: €15,50
Evenement Categorieën:, ,
Word Huisvriend
Website Evenement » Event Facebook »
Locatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
Utrecht,Nederland
+ Google Maps

Organisator

Het Literatuurhuis
030 2318376

Delen