U-Slam

23 april 2018

Elke eerste woensdag van de maand komen dichters, rappers en liefhebbers van spoken word samen in Theatercafé de Bastaard. Dit café in het culturele centrum van Utrecht vormt op die avonden het centrum van de U-Slam.

De Poetry Slam begon ooit in Chicago. In 1984 startte dichter Marc Kelly Smith met enkele vrienden een nieuw poëziepodium. Op dit podium kreeg iedereen een kans om zijn woorden te delen met anderen. Om het publiek actief te betrekken bij de optredens en dus dichtkunst populairder te maken bij het grote publiek, werd er een wedstrijdcomponent aan toegevoegd. Het publiek mocht zelf beslissen wie de beste dichter van de avond was. Deze avonden groeiden uit tot drukbezochte evenementen. De Poetry Slam gaat dus niet alleen om de woorden, maar ook om de performance die wordt gegeven.

U-Slam jaarfinale: Het U-Slam seizoen wordt afgesloten met de jaarfinale. Alle maandwinnaars strijden om 100 euro prijzengeld, eeuwige roem in Utrecht en omstreken én de belangrijkste prijs: een plek in de halve finale van het NK Poetry Slam 2019. De stemadviseur is deze keer Max Greyson.
De finalisten zijn:

Jenny van den Berg
Karolien Segers
Rik Sprenkels
Mette van Dijk
Hind Eljadid
Anne van Winkelhof
Glenn Markesteyn

Woensdag 6 juni | Theatercafé de Bastaard | Jansveld 15 | 20:00