Skip to content

Nacht van de Poëzie 2018 (c) Michael Kooren

37ste Nacht van de Poëzie op 28 september / kaartverkoop van start

20 mei 2019

De Nachtregel 2019: ‘ De stad zegt met één oog de nacht gedag’ – Jan Wolkers

Op zaterdag 28 september vindt de 37ste editie van de Nacht van de Poëzie plaats in de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht. Tot diep in de nacht krijgt het publiek een poëtische marathon voorgeschoteld. Aanstormend talent en grote namen uit de Nederlandstalige dichtkunst worden afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Onder andere de dichters H.C. ten Berge, Ellen Deckwitz, Hagar Peeters en Breyten Breytenbach zullen het podium tijdens de Nacht betreden. De kaartverkoop is inmiddels van start.

Eerste namen bekend

De eerste acht namen zijn bekend. De dichters die op het podium van de Grote Zaal zullen staan zijn onder meer: H.C. ten Berge, Gerda Blees, Ellen Deckwitz, Maud Vanhauwaert, Nachoem Wijnberg, Hagar Peeters, Esther Jansma en Breyten Breytenbach. De andere dichters en entr’actes worden in de loop van dit voorjaar aangekondigd. De presentatie van de Nacht is wederom in handen van de Vlaamse schrijver en journalist Piet Piryns en dichter Ester Naomi Perquin.

Kindernacht van de Poëzie

Na de succesvolle edities van 2017 en 2018 vindt aan de vooravond van de ‘grote’ Nacht dit jaar de derde Kindernacht plaats. Poëziefans van zes jaar en ouder kunnen samen met hun vriendjes, ouders en familie kijken en luisteren naar voordrachten van geestige gedichten en raadselachtige rijmpjes door bekende dichters. Schrijver, dichter en Drama Koningin Babs Gons presenteert de Kindernacht. Naast alle voordrachten staan er muziek en allerlei doe-activiteiten op het programma. De kaartverkoop voor de Kindernacht start ook vandaag.

Nachtregel 37ste Nacht

De redactie, bestaande uit Ingmar Heytze, Ester Naomi Perquin, Anneke van Dijk en Piet Piryns, koos dit jaar voor de nachtregel ‘De stad zegt met één oog de nacht gedag’ van Jan Wolkers. Zelf heeft Wolkers ook diverse malen op De Nacht gestaan, voor het laatst in 2004. De Nachtregel is afkomstig uit een gedicht van Wolkers uit 1957, dat postuum voor het eerst is gepubliceerd. Het wordt tevens geciteerd in de vorig jaar verschenen biografie Het litteken van de dood, geschreven door Onno Blom.

37ste Nacht van de Poezie                                 Kindernacht
Zaterdag 28 september 2019                                  Zaterdag 28 september 2019
20.00 – ong. 03.00 uur                                             15.00 – 17.00 uur
Grote Zaal | TivoliVredenburg                               Pandora | TivoliVredenburg
Toegang: 19,-  t/m 38,-                                            Toegang: 12,50
Ticket incl. Nachtbundel 2019                               Voor: alle poëziefans vanaf 6 jaar

Early Bird tarief: 33,- (t/m 1 juli 2019)

Naast reguliere kaarten zijn er ook Nacht-de-
Luxe arrangementen met een vaste plaats en
hotelarrangementen beschikbaar

Meer informatie is te vinden op www.nachtvandepoezie.nl

De Nacht in Utrecht Unesco City of Literature

De Nacht van de Poëzie vindt plaats in Utrecht Unesco City of Literature. Sinds eind 2017 draagt de stad deze titel. Daarmee is Utrecht toegetreden tot een wereldwijd select netwerk van 28 steden met een levendig literair klimaat. Gezamenlijk proberen de steden nieuwe vormen te vinden om literatuur voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken en een bijdrage te leveren aan het behalen van de Global Goals van de Verenigde Naties.

De Nacht van de Poëzie en de Kindernacht zijn producties van Het Literatuurhuis in samenwerking met TivoliVredenburg.

 

 

 

Scroll To Top