Wie wij zijn. Een literaire kennismaking met China

Hoewel de Chinese literatuur een lange en rijke traditie kent, heeft de moderne Chinese roman nog altijd geen vanzelfsprekende plaats in de wereldliteratuur van de eenentwintigste eeuw. De bundel Wie wij zijn biedt een kennismaking met de Chinese literatuur én een inkijkje in de Chinese maatschappij. Traditiegetrouw zijn in China beide nauw met elkaar verweven.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 21 maart 2017

Dichterbijen / Poet Bees. Carol Ann Duffy in Utrecht

Carol Ann Duffy (1955) is sinds 2009 Dichter des Vaderlands en daarmee de eerste vrouw, Schot en LGBT op deze positie. In eigen land is Duffy mateloos populair; haar scherpe, grappige en ontroerende gedichten vonden hun weg naar een groot publiek.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 21 maart 2017

Bidbook ‘Utrecht – Stad waar je leert lezen’

De stad Utrecht stelt zich kandidaat voor de titel UNESCO City of Literature. De titel wordt toegekend aan steden die zich op uitzonderlijke wijze inzetten voor de literatuur. Ter ondersteuning van de kandidatuur is een bidbook vervaardigd met de titel 'Utrecht - Stad waar je leert lezen.'

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 februari 2017

Nachtbundel 2016

Traditiegetrouw verschijnt bij iedere Nacht van de Poëzie een poëziebundel met (veelal nog niet eerder gepubliceerde) gedichten van alle optredende dichters. Alle bezoekers krijgen de Nachtbundel gratis en door de jaren heen zijn de boekjes uitgegroeid tot ware verzamelobjecten. Was je er niet bij dit jaar? Of wil je een extra exemplaar? De Nachtbundel 2016 is alleen online via Het Literatuurhuis (en niet in de boekhandel) te koop.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 28 september 2016

Wie wij zijn - Een literaire kennismaking met Syrië

De oorlog in Syrië domineert al jaren de media en miljoenen Syriërs zijn op drift om de gruwelijkheden in hun thuisland te ontvluchten. Maar wie zijn deze mensen die nu in groten getale bij ons om de hoek wonen? De bundel Wie wij zijn biedt een blik in de Syrische cultuur en het land dat ze hebben achtergelaten.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 28 april 2016

Niels Bokhove - W.G. van der Hulst en Utrecht

In deze wandel- & fietsgids wordt het leven en werk van W.G. van de Hulst onder de aandacht gebracht. Utrecht is de stad van de befaamde kinderboekenschrijver, meesterverteller en sociaal betrokken onderwijzer W. G. van de Hulst. Hij werd er in 1879 geboren (Gansstraat), woonde en werkte er zijn hele leven en vond er in 1963 zijn laatste rustplaats (Soestbergen). Al de adressen van zijn huizen, scholen en andere bijzondere plekken zijn nu verzameld in een boekje met uitgebreide toelichting, citaten, foto's en plattegronden. Een zwerftocht in de Domstad van deze markante Utrechter.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 3 november 2015

Ruben van Gogh - De Jeumont-Heidmann-Schakelwals

Bundel van de Utrechtse dichter Ruben van Gogh ter gelegenheid van het festival City2Cities 2015. Van Gogh ontdekte dat zijn familiestamboom rechtstreeks voert naar Parijs. In een fantasierijke gedichtencyclus voert hij ons mee langs zijn bizarre familielijnen naar fonteinen, metrostellen, raketten, buitenaards leven en wellicht zelfs nog een glimp van Vincent van Gogh op de Montmartre.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 15 juni 2015

Parijs: Literair zakreisboek

DEZE UITGAVE IS MOMENTEEL NIET VERKRIJGBAAR.
ZODRA ER EEN NIEUWE EDITIE IS, PUBLICEREN WE DAT OP DEZE PAGINA.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 2 juni 2015

Krakau: Literair zakreisboek

Krakau is de stad van Nobelprijswinnaars Czesław Miłosz en Wisława Szymborska en huisvest een levendige literaire scene van belangrijke uitgevers, festivals en tal van literaire hotspots. In dit zakreisboekje ziet u de stad door de ogen van Ewa Lipska, Adam Zagajewski, Karol Lesman, Johan de Boose, Sławomir Shuty en vele anderen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 2 juni 2015

Fernando Pessoa - Als het hart kon denken, stond het stil (Aforismen en kort proza)

Verzameling van korte, puntige aforismen en prozateksten, ondertekend door diverse 'heteroniemen' van een van de grootste schrijvers van Portugal. Dit is de derde, geheel herziene in hardcover uitgevoerde druk, met meer dan 140 nieuwe aforismen.

Fernando Pessoa

Als het hart kon denken, stond het stil
Aforismen en kort proza
Reeks Literaire Meesters (vol. I).
ca. 100 blz. ISBN: 978-94-91869-09-9
Prijs: € 13,75 (€ 12,50 + €1,25 porto)

Geplaatst door Michaël op 19 april 2015