Te gast: 'Poëzie Café'

Woensdag 30 maart verwelkomen we in Het Literatuurhuis het Poëzie Café van Strikt Persoonlijk | Uitvaart naar wens. Schrijver en dichter Vrouwkje Tuinman draagt gedichten voor over rouw en troost; uit eigen werk & boekenkast. Anna Schweizer verzorgt de muzikale ondersteuning op cello. Zie hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 17 februari 2016

Internationaal literatuurfestival Utrecht wijzigt koers

In april vindt de eerste editie van het International Literature Festival Utrecht (ILFU) plaats. Het evenement is de opvolger van wat voorheen ‘City2Cities’ heette. Van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 april presenteert het ILFU het beste wat de internationale romankunst op dit moment te bieden heeft.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 2 februari 2016

Carmien Michels is Slampion 2016!

Carmien Michels heeft vrijdagavond 29 januari in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2016 gewonnen. In een uitgelaten Cloud Nine Zaal (TivoliVredenburg) wist ze zeven mede-finalisten achter zich te houden in de strijd om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de veertiende maal gehouden en is onderdeel van de landelijke Poëzieweek (28 januari - 3 februari 2016).

Geplaatst door Redactie iPoetry op 29 januari 2016

Videopoëzie door finalisten NK Poetry Slam 2016

Carmien Michels, Else Kemps, Gerda Blees, Marloes Robijn, Merlijn Huntjens, Mischa van Huijstee, Naomi Warndorff & Simon Mulder nemen het vrijdag 29 januari in Utrecht tegen elkaar op om de titel 'Slampion 2016', 1000 euro aan prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee, - vernoemd naar inspiratiebron van vele poetry slammers Simon Vinkenoog.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 26 januari 2016

Te gast: 'UMF: Het verhaal achter deze foto'

Het Utrechts Monumentenfonds (UMF) bracht vlak voor de kerst de nieuwe editie van SteenGoed uit over het monumentale pand Keizerstraat 35. Hierin wordt de bouwkundige achtergrond van dit pand beschreven en tevens het verhaal van de achtereenvolgende eigenaren en bewoners. In Het Literatuurhuis, tevens een UMF-pand, organiseert het Fonds op maandag 18 januari een lezing over deze interessante geschiedenis.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 15 januari 2016

Dit zijn de 8 beste poetry slammers van het jaar

In twee bomvolle Utrechtse cafés kwam de grootste taalstrijd van het jaar tot zijn eerste hoogtepunt: tijdens de halve finales zijn gisteren acht dichters verkozen tot finalisten van het NK Poetry Slam 2016. Na een avond vol heimelijke jury-overleggen en bloederige stemrondes met rozen vol doorns, viel de bijl voor tien van de achttien regionale slamkampioenen. Maar deze helden stomen door:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 januari 2016

Poëzie Passe Partout: Dichters in het Palladio + Hallo Gedicht!

Kan je ook niet wachten tot de volgende Nacht van de Poëzie? Goed nieuws! De komende tijd staan bij Het Literatuurhuis o.a. deze twee poëzieavonden op het programma: Dichters in het Palladio (19/1) en Hallo Gedicht! (29/2) Hiervoor is een passe partout te koop dat €2,50 korting geeft op toegang tot beide evenementen:

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 januari 2016

Te gast: 'Boekpresentatie 'De rotonde' - Mark Boog'

Dinsdag 26 januari wordt Mark Boogs jongste boek De rotonde (Cossee) ten doop gehouden in Het Literatuurhuis. Dichters Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman en Tsead Bruinja dragen deze avond voor uit Marks werk. Natuurlijk is er ook een optreden van de schrijver zelf.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 januari 2016

Literair Happy Hour: begin 2016 met een gratis boek

Minister Jet Bussemaker geeft vandaag, 4 januari, om 16.00 uur het officiële startsein voor het Jaar van het Boek. Een heuglijk moment dat we natuurlijk niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. Onder het motto 'geen feest zonder dat Hemingway is geweest' doen we daarom de Hemingway festivalbundel 'Een mekka voor veinzers' cadeau als je tussen 16.00 en 17.00 uur bestelt* voor een van onderstaande programma's!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 4 januari 2016

Wie stem jij naar de NK Poetry Slam-finale?

Vergeet Star Wars: over precies vier weken vangt de strijd aan om de titel 'Slampion 2016'. 13 januari zijn Hofman Café en Theatercafé De Bastaard de arena's waar achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar opnemen.
Zie hier hoe het zover heeft kunnen komen en wat jij kan doen om het evenwicht in de slamgalaxy te herstellen...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 december 2015