Videopoëzie door finalisten NK Poetry Slam 2016

Carmien Michels, Else Kemps, Gerda Blees, Marloes Robijn, Merlijn Huntjens, Mischa van Huijstee, Naomi Warndorff & Simon Mulder nemen het vrijdag 29 januari in Utrecht tegen elkaar op om de titel 'Slampion 2016', 1000 euro aan prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee, - vernoemd naar inspiratiebron van vele poetry slammers Simon Vinkenoog.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 26 januari 2016

Te gast: 'UMF: Het verhaal achter deze foto'

Het Utrechts Monumentenfonds (UMF) bracht vlak voor de kerst de nieuwe editie van SteenGoed uit over het monumentale pand Keizerstraat 35. Hierin wordt de bouwkundige achtergrond van dit pand beschreven en tevens het verhaal van de achtereenvolgende eigenaren en bewoners. In Het Literatuurhuis, tevens een UMF-pand, organiseert het Fonds op maandag 18 januari een lezing over deze interessante geschiedenis.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 15 januari 2016

Dit zijn de 8 beste poetry slammers van het jaar

In twee bomvolle Utrechtse cafés kwam de grootste taalstrijd van het jaar tot zijn eerste hoogtepunt: tijdens de halve finales zijn gisteren acht dichters verkozen tot finalisten van het NK Poetry Slam 2016. Na een avond vol heimelijke jury-overleggen en bloederige stemrondes met rozen vol doorns, viel de bijl voor tien van de achttien regionale slamkampioenen. Maar deze helden stomen door:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 14 januari 2016

Poëzie Passe Partout: Dichters in het Palladio + Hallo Gedicht!

Kan je ook niet wachten tot de volgende Nacht van de Poëzie? Goed nieuws! De komende tijd staan bij Het Literatuurhuis o.a. deze twee poëzieavonden op het programma: Dichters in het Palladio (19/1) en Hallo Gedicht! (29/2) Hiervoor is een passe partout te koop dat €2,50 korting geeft op toegang tot beide evenementen:

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 januari 2016

Te gast: 'Boekpresentatie 'De rotonde' - Mark Boog'

Dinsdag 26 januari wordt Mark Boogs jongste boek De rotonde (Cossee) ten doop gehouden in Het Literatuurhuis. Dichters Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman en Tsead Bruinja dragen deze avond voor uit Marks werk. Natuurlijk is er ook een optreden van de schrijver zelf.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 januari 2016

Literair Happy Hour: begin 2016 met een gratis boek

Minister Jet Bussemaker geeft vandaag, 4 januari, om 16.00 uur het officiële startsein voor het Jaar van het Boek. Een heuglijk moment dat we natuurlijk niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. Onder het motto 'geen feest zonder dat Hemingway is geweest' doen we daarom de Hemingway festivalbundel 'Een mekka voor veinzers' cadeau als je tussen 16.00 en 17.00 uur bestelt* voor een van onderstaande programma's!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 4 januari 2016

Wie stem jij naar de NK Poetry Slam-finale?

Vergeet Star Wars: over precies vier weken vangt de strijd aan om de titel 'Slampion 2016'. 13 januari zijn Hofman Café en Theatercafé De Bastaard de arena's waar achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar opnemen.
Zie hier hoe het zover heeft kunnen komen en wat jij kan doen om het evenwicht in de slamgalaxy te herstellen...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 december 2015

Juryleden finale NK Poetry Slam bekend

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016. En dat doe je samen met de volgende juryleden:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 december 2015

Te gast: 'Amnesty International Schrijfmarathon'

Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden wereldwijd op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer een Schrijfmarathon. Een brief die met aandacht is geschreven en met een persoonlijke boodschap is een ijzersterk actiemiddel. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. In samenwerking met de Schrijversacademie organiseert Linda Klinkenberg deze dag van 10.00 - 14:00 en van 17:00 - 22:00 ook een schrijfactie in Het Literatuurhuis!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 30 november 2015