Poëzie Passe Partout: Dichters in het Palladio + Hallo Gedicht!

Kan je ook niet wachten tot de volgende Nacht van de Poëzie? Goed nieuws! De komende tijd staan bij Het Literatuurhuis o.a. deze twee poëzieavonden op het programma: Dichters in het Palladio (19/1) en Hallo Gedicht! (29/2) Hiervoor is een passe partout te koop dat €2,50 korting geeft op toegang tot beide evenementen:

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 januari 2016

Te gast: 'Boekpresentatie 'De rotonde' - Mark Boog'

Dinsdag 26 januari wordt Mark Boogs jongste boek De rotonde (Cossee) ten doop gehouden in Het Literatuurhuis. Dichters Lieke Marsman, Vrouwkje Tuinman en Tsead Bruinja dragen deze avond voor uit Marks werk. Natuurlijk is er ook een optreden van de schrijver zelf.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 januari 2016

Literair Happy Hour: begin 2016 met een gratis boek

Minister Jet Bussemaker geeft vandaag, 4 januari, om 16.00 uur het officiële startsein voor het Jaar van het Boek. Een heuglijk moment dat we natuurlijk niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. Onder het motto 'geen feest zonder dat Hemingway is geweest' doen we daarom de Hemingway festivalbundel 'Een mekka voor veinzers' cadeau als je tussen 16.00 en 17.00 uur bestelt* voor een van onderstaande programma's!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 4 januari 2016

Wie stem jij naar de NK Poetry Slam-finale?

Vergeet Star Wars: over precies vier weken vangt de strijd aan om de titel 'Slampion 2016'. 13 januari zijn Hofman Café en Theatercafé De Bastaard de arena's waar achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar opnemen.
Zie hier hoe het zover heeft kunnen komen en wat jij kan doen om het evenwicht in de slamgalaxy te herstellen...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 december 2015

Juryleden finale NK Poetry Slam bekend

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016. En dat doe je samen met de volgende juryleden:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 december 2015

Te gast: 'Amnesty International Schrijfmarathon'

Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden wereldwijd op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer een Schrijfmarathon. Een brief die met aandacht is geschreven en met een persoonlijke boodschap is een ijzersterk actiemiddel. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. In samenwerking met de Schrijversacademie organiseert Linda Klinkenberg deze dag van 10.00 - 14:00 en van 17:00 - 22:00 ook een schrijfactie in Het Literatuurhuis!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 30 november 2015

Te gast: 'Bundelpresentatie Ceciel Hattinga'

'Geen porno, maar pareltjes', zo kan de debuutbundel erotische verzen Snoepgoed van Ceciel Hattinga omschreven worden. En heel bijzonder: uitgeverij Stili Novi brengt meteen ook nog twee andere bundels van haar uit: Verborgen monument en Lichtval. De feestelijke presentatie van de bundels vindt plaats op 9 december. Vanaf 17:00 uur bent u welkom in Het Literatuurhuis waar Ceciel Hattinga uit elke bundel enige gedichten of strofen voorlezen, iets over haar dichterschap vertellen en ze zal de bundels ter plaatse ook verkopen en signeren.

Geplaatst door Michaël op 26 november 2015

Schwob Leesclubfestival in Utrecht op 17 januari

Negen uitgeverijen, Schwob en Het Literatuurhuis presenteren negen herontdekte klassiekers op 17 januari 2016 in diverse locaties in Utrecht! Bestel hier snel de kaarten voor uw favoriete leesclub!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 november 2015

'Op de Nacht van de Poëzie is het smokkelen met tijd'

Het magistrale afscheid van Juliette Gréco, Ivo de Wijs die bewees een meester van het light verse te zijn, Typhoon die tijdens het optreden tussen het publiek voor het podium ging zitten, het fantastische slotoptreden door Charlotte Van den Broeck: zomaar wat hoogtepunten van de 33ste Nacht van de Poëzie. En wat zat ook die Grote Zaal weer onbeschrijflijk vol. Zie hieronder voor diverse verslagen in woord en beeld om alles nog eens te herbeleven en tot de 34ste ‘Nacht’ in 2016!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 25 september 2015