Huis van de poëzie uitverkocht

Slecht nieuws voor wie nog geen kaartje heeft weten te bemachtigen: Het (Stad)Huis van de Poëzie is uitverkocht! De voorverkoop is vanaf dit moment gesloten. Het is niet meer mogelijk kaarten te reserveren. U kunt het vanavond eventueel nog proberen aan de deur: er zijn dan nog enkele kaarten verkrijgbaar. Kijk voor het programma en andere info op: www.huisvandepoezie.nl

Geplaatst door Michaël op 27 januari 2011

Uitreiking VSB en Turing prijzen Utrechts feestje

Vanavond werden zowel de winnaars van de prestigieuze VSB Poëzieprijs als de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd bekend gemaakt. De VSB Poëzieprijs werd dit jaar uitgereikt in het Utrechtse stadhuis, aan de vooravond van het jaarlijkse Huis van de Poëzie. Armando kreeg het geldbedrag van 25.000 euro en het glaskunstwerk van Maria Roosen voor zijn bundel Gedichten 2009.

Geplaatst door Michaël op 26 januari 2011

Writers Unlimited 2010: Nobele individuen

Waarom schrijft een schrijver een boek? Deze vraag legt het Writers Unlimited Internationaal Literatuurfestival 2011 in Den Haag voor aan Tim Parks, die hiermee het jaarlijkse festival op 20 januari jl. opende. Tim Parks geeft zijn visie op wereldliteratuur, maar dan literatuur in de zin van wat over de hele wereld verkoopt. Er is ook literatuur over de wereld, zo blijkt uit het pannel dat Writers Unlimited uitgenodigd heeft aan te schuiven.

Geplaatst door Michaël op 22 januari 2011

Van Der Graft krijgt Croneprijs

De C.C.S. Croneprijs 2010, de literatuurprijs van de stad Utrecht, wordt dit jaar postuum toegekend aan dichter Guillaume van der Graft, pseudoniem van Willem Barnard (1920-2010). Dat maakte het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht vandaag bekend. Volgens de jury bezet Van Der Grafts poëzie een geheel eigen plaats in de naoorlogse Nederlandse literatuur. De jury nomineerde Van Der Graft toen de auteur nog in leven was. Hij overleed op 21 november jl.

Geplaatst door Michaël op 12 januari 2011

I.M. Willem Barnard (Guillaume van der Graft)

Dichter, schrijver en theoloog Willem Barnard is zondagmorgen op 90-jarige leeftijd in Utrecht overleden. Hij publiceerde sinds de Tweede Wereldoorlog tientallen dichtbundels onder de nom de plume Guillaume van der Graft.

Geplaatst door Michaël op 21 november 2010

Cursus Poëzie Lezen door Ingmar Heytze

Veel dank voor uw interesse in de cursus Poëzie Schrijven door dichter Ingmar Heytze. Wat is poëzie? Wat is goede poëzie, en hoe herken je die? En hoe leer je om je eigen werk en het werk van anderen te verbeteren? Gedurende acht maandagavonden (4 april t/m 30 mei, 16 mei uitgezonderd) krijgt u antwoord op deze en andere vragen omtrent het schrijven van gedichten. De kosten voor de cursus bedragen 375 euro.
 

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 februari 2004