Het Literatuurhuis zoekt medewerkers

Vanaf 1 januari vormen SLAU, Het Poëziecircus, De Nacht van de Poëzie en City2Cities samen Het Literatuurhuis; een organisatie voor literaire evenementen. We zoeken voor het bureau diverse productie- en publiciteitsmedewerkers.

Geplaatst door Michaël op 28 december 2012

Laura van der Haar winnaar NK Poetry Slam

Laura van der Haar uit Amsterdam heeft vrijdagavond 14 december in Utrecht het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam 2012 gewonnen. In muziekpaleis Rasa streden acht dichters om de landstitel. Het NK Poetry Slam werd dit jaar voor de elfde maal gehouden.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 15 december 2012

C.C.S. Crone Prijs 2012 voor Stephan Enter

De C.C.S. Croneprijs, de literatuurprijs van de stad Utrecht, wordt dit jaar toegekend aan schrijver Stephan Enter (1968). Dat maakte het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht vandaag bekend. Volgens de jury is Enter de schrijver van een oeuvre van zeer hoge kwaliteit.

Geplaatst door Michaël op 11 december 2012

Trailer Henriëtte Roland Holst

Maandag 9 december in 't Hoogt: de documentaire Droom en Daad over Henriëtte Roland Holst, in aanwezigheid van de regisseur Annette Apon. Bekijk hier de trailer:
Kaarten te reserveren via 't Hoogt: klik hier.

Geplaatst door Michaël op 9 december 2012

J. Bernlef overleden

In de middag van 29 oktober is dichter, schrijver, vertaler J. Bernlef overleden. Hij werd 75 jaar. Het Literatuurhuis heeft Bernlef diverse malen mogen ontvangen en altijd op zijn onvoorwaardelijke medewerking mogen rekenen. We herinneren ons o.a. een mooi optreden in de literaire nachtclub iPoetry Live in 2010, waarbij hij nota bene na zijn optreden een toegift gaf. Hij maakte zo'n indruk dat het publiek hem met groot applaus terug het podium op trok. Dat gebeurt zelden, zo bekende hij later.

Geplaatst door Michaël op 29 oktober 2012

Utrechtse schrijver Roelf Bolt overleden

Afgelopen zaterdag, 29 september, is in zijn woonplaats Utrecht geheel onverwacht de schrijver Roelf Bolt (1970) overleden. Dat heeft zijn uitgever laten weten. De doodsoorzaak is nog niet bekend. "Querido treurt om de dood van Roelf Bolt, die nog duizend originele plannen had voor evenzoveel opmerkelijke boeken."

Geplaatst door Michaël op 5 oktober 2012

Boekverfilming Grossman opent Nederlands Film Festival

David Grossman is voor de tweede keer deze maand in Utrecht. Recent ging hij met Abdelkader Benali in gesprek bij het Literatuurhuis. Op 26 september woont Grossman de premiere bij van de verfilming van zijn boek Nono, Het Zigzagkind voor iedereen die zich wel eens afvraagt: wat is dat eigenlijk? Volwassen worden.

Bekijk hier de trailer van de film. Met o.a. Isabella Rossellini en Fedja van Huêt

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 25 september 2012

David Grossman in Utrecht: 'het dichtste bij stilte.'

Het najaarsprogramma van de SLAU (vanaf januari 2013 samen met het Poëziecircus, Nacht van de Poëzie en City2Cities het Literatuurhuis) is afgelopen maandag 10 september van start gegaan in Theater Kikker. De bekende Israëlische schrijver David Grossman werd daar een uur lang voor een nagenoeg uitverkochte zaal geïnterviewd door de Nederlandse auteur Abdelkader Benali.

Door: Alain Balistreri

Geplaatst door Michaël op 11 september 2012

Voorproefjes op het Utrecht Uitfeest

Terwijl in Amsterdam het boekenseizoen werd geopend tijdens Manuscripta hield Utrecht haar eigen boekenfeest als onderdeel van het Utrechts Uitfeest. De jaarlijkse aftrap van het culturele seizoen in Utrecht werd door het Literatuurhuis gevierd met voorproefjes van de literaire najaarsprogramma's, zoals het festival Literaire Meesters: Slauerhoff in november.

Door: Anouk Prins

Geplaatst door Michaël op 6 september 2012

Programma Slauerhoff festival bekend en start kaartverkoop: 15 september

Het programma van het Slauerhoff festival is vanaf 15 september te raadplegen. Er wordt druk gewerkt aan de laatste toevoegingen op het programma. De kaartverkoop verloopt uitsluitend via de verkoopkanalen van het festival (deze website en diverse verkooppunten in Utrecht). Er vindt geen verkoop van kaarten plaats bij de afzonderlijke locaties zoals RASA.

Geplaatst door Michaël op 5 september 2012