Halve finalisten NK Poetry Slam bekend

Arnoud Rigter, Bardthesque Jaques, Daniël Vis, Erwin Mulder, Gijs ter Haar, Josse Kok, Lotte Dodion, Maaike Haneveld, Martin M Aart de Jong, Niels Terhalle, Pom Wolff, Sannemaj Betten, Tomas de Paauw en Von Solo zijn de regionale slamkampioenen die het tegen elkaar opnemen in de halve finale op 15 januari. Wie treedt in de voetsporen van de laatste Slampion Laura van der Haar?

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 december 2013

Utrecht DADA

De beruchte Dada-soirée van 1923 was een gebeurtenis waarover de kranten in die dagen lange, opgewonden stukken publiceerden en die de geschiedenis in zou gaan als een ‘weergaloos dadaïstische triomf’. De 90-jarige Vereniging Utrecht nam het initiatief tot de eenmalige heropvoering en tot de uitgave van een boek dat de Utrechtse Dada-avond doet herleven.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 december 2013

Halve finales NK Poetry Slam op 15 januari

Alle regionale slamkapioenen voeren op 15 januari een poëtische strijd met als inzet 8 tickets naar de finale van het NK Poetry Slam op 1 februari. Met metaforen, beelden, taalspel en bovenal hun uitzonderlijke voordrachtskunst moeten ze jou en de jury ervan overtuigen dat ze tot de beste poëzieperformers van Nederland behoren. Stem mee en bepaal zelf wie je in de finale in RASA terug wilt zien!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 19 november 2013

Samen klassiekers lezen

Madame Bovary, De Tijgerkat of Anna Karenina: klassiekers die je gelezen móet hebben, maar waar je eigenlijk nooit aan toekomt. Een leesgroep waarin deze klassieke werken centraal staan, kan helpen om ze nu eindelijk te gaan lezen én bespreken. Benieuwd? Donderdag 28 november vindt in Het Literatuurhuis van 10.00-12.00 een informatiebijeenkomst plaats i.s.m. Senia over het oprichten van een leesgroep Klassieke Literatuur.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 november 2013

Manu Joseph geanimeerd

Toen Het onzichtbare geluk van andere mensen Boek van de Maand werd bij De Wereld Draait Door, maakte Niels de Haar een fantastische animatie die het verhaal in 30 seconden samenvat. Voor zover dat kan dan.. Meer Manu Joseph? 25 november geeft hij een exclusief optreden in Nederland tijdens de Literaire Nachtclub!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 november 2013

Winnaars C.C.S. Crone Stipedia 2013 bekend

Het Literatuurhuis feliciteert Ivo Bonthuis, Ellen Deckwitz en Peter Knipmeijer met het winnen van de C.C.S. Crone Stipendia 2013. De aanmoedigingsprijzen, ingesteld door de Gemeente Utrecht, worden iedere twee jaar toegekend aan beloftevolle Utrechtse schrijvers. Op 10 december reikt wethouder Lintmeijer van Cultuur de Stipendia uit aan de drie winnaars.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 november 2013

Van Kooten & Schuurman lezen Pepijn Lanen

Ook Pepijn Lanen, a.k.a. Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig betreedt op 25 november het Tivoli-podium tijdens de Literaire Nachtclub, nu als de schrijver van de verhalenbundel Sjeumig. Het boek ligt pas komende donderdag in de winkel, maar Katja Schuurman en Kees van Kooten geven vast een voorproefje van de bizarre sprookjes over de FaKa Boyz, Bertrand le Bever, Eitje en vele anderen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 10 november 2013

Russisch boek in Amerikaanse verfilming

Het fantoom van Alexander Wolf van de Russische schrijver Gajto Gazdanov (1903-1971) werd recent pas wereldwijd herontdekt, maar kreeg in 1950 al een Amerikaanse verfilming. Een uitzonderlijk gegeven, zeker in tijden van de Koude Oorlog. Maandag vindt in Het Literatuurhuis een exclusieve vertoning plaats van The spectre of Alexander Wolf, voorafgegaan door een inleiding over de ontstaansgeschiedenis van de film en de kracht van Gazdanovs boek.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 9 november 2013

Expositie W.G. van de Hulst

Vandaag opent in het Utrechtse stadhuis de overzichtstentoonstelling W.G. van de Hulst. Toen en Nu met vele objecten uit de privécollectie van de familie Van de Hulst en verzamelaar Andries Hibma. Te zien zijn bijvoorbeeld de oude kinderschoentjes van de schrijver en een groot decorstuk uit de televisieserie Inde Soete Suikerbol naar de gelijknamige stripverhalenreeks.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 8 november 2013

Luceberts jazz in RASA

Lucebert was naast dichter en CoBra-schilder een fervent jazzliefhebber. Vanavond presenteren Gaudeamus Muziekweek en RASA de favoriete jazz van Lucebert, gearrangeerd en uitgevoerd door Michiel Braam en zijn Flex Bent. Zie hier voor meer informatie.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 november 2013