Samen klassiekers lezen

Madame Bovary, De Tijgerkat of Anna Karenina: klassiekers die je gelezen móet hebben, maar waar je eigenlijk nooit aan toekomt. Een leesgroep waarin deze klassieke werken centraal staan, kan helpen om ze nu eindelijk te gaan lezen én bespreken. Benieuwd? Donderdag 28 november vindt in Het Literatuurhuis van 10.00-12.00 een informatiebijeenkomst plaats i.s.m. Senia over het oprichten van een leesgroep Klassieke Literatuur.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 november 2013

Manu Joseph geanimeerd

Toen Het onzichtbare geluk van andere mensen Boek van de Maand werd bij De Wereld Draait Door, maakte Niels de Haar een fantastische animatie die het verhaal in 30 seconden samenvat. Voor zover dat kan dan.. Meer Manu Joseph? 25 november geeft hij een exclusief optreden in Nederland tijdens de Literaire Nachtclub!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 november 2013

Winnaars C.C.S. Crone Stipedia 2013 bekend

Het Literatuurhuis feliciteert Ivo Bonthuis, Ellen Deckwitz en Peter Knipmeijer met het winnen van de C.C.S. Crone Stipendia 2013. De aanmoedigingsprijzen, ingesteld door de Gemeente Utrecht, worden iedere twee jaar toegekend aan beloftevolle Utrechtse schrijvers. Op 10 december reikt wethouder Lintmeijer van Cultuur de Stipendia uit aan de drie winnaars.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 12 november 2013

Van Kooten & Schuurman lezen Pepijn Lanen

Ook Pepijn Lanen, a.k.a. Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig betreedt op 25 november het Tivoli-podium tijdens de Literaire Nachtclub, nu als de schrijver van de verhalenbundel Sjeumig. Het boek ligt pas komende donderdag in de winkel, maar Katja Schuurman en Kees van Kooten geven vast een voorproefje van de bizarre sprookjes over de FaKa Boyz, Bertrand le Bever, Eitje en vele anderen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 10 november 2013

Russisch boek in Amerikaanse verfilming

Het fantoom van Alexander Wolf van de Russische schrijver Gajto Gazdanov (1903-1971) werd recent pas wereldwijd herontdekt, maar kreeg in 1950 al een Amerikaanse verfilming. Een uitzonderlijk gegeven, zeker in tijden van de Koude Oorlog. Maandag vindt in Het Literatuurhuis een exclusieve vertoning plaats van The spectre of Alexander Wolf, voorafgegaan door een inleiding over de ontstaansgeschiedenis van de film en de kracht van Gazdanovs boek.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 9 november 2013

Expositie W.G. van de Hulst

Vandaag opent in het Utrechtse stadhuis de overzichtstentoonstelling W.G. van de Hulst. Toen en Nu met vele objecten uit de privécollectie van de familie Van de Hulst en verzamelaar Andries Hibma. Te zien zijn bijvoorbeeld de oude kinderschoentjes van de schrijver en een groot decorstuk uit de televisieserie Inde Soete Suikerbol naar de gelijknamige stripverhalenreeks.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 8 november 2013

Luceberts jazz in RASA

Lucebert was naast dichter en CoBra-schilder een fervent jazzliefhebber. Vanavond presenteren Gaudeamus Muziekweek en RASA de favoriete jazz van Lucebert, gearrangeerd en uitgevoerd door Michiel Braam en zijn Flex Bent. Zie hier voor meer informatie.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 november 2013

Savannah's Herfstsalon

Komende vrijdag is het weer tijd voor de traditionele herfstsalon van boekhandel Savannah Bay. Dit jaar treden Hanneke van Eijken, Jannah Loontjes en Eva Meijer op: drie vernieuwende auteurs met een heel eigen geluid. Over literatuur, activisme, veulens en het leven zelf. Anne Broeksma presenteert de avond. Zie hier voor meer informatie.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 7 november 2013

Zo was Expeditie Boekenkast

Utrecht was tijdens de Culturele Zondag Op bezoek bij het boek van de kleinste huiskamer tot een bomvolle Winkel van Sinkel gevuld met schrijvers en lezers; Expeditie Boekenkast presenteerde literatuur in de stad zoals je het nog niet eerder zag. Klik hier voor het filmverslag.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 6 november 2013

De Hermitage Slam

'Tout' Amsterdam was zaterdag 2 november te vinden op de uitverkochte Museumnacht. In de Hermitage slamden Coen van der Hilst, Lennard van Rij, Daan Zeijen, Simon Mulder, Daan Doesborgh en Daniël Vis in negentiende-eeuwse salonstijl om de winst met gedichten van Baudelaire, Verlaine en vele anderen. Bekijk hier het fotoverslag.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 6 november 2013