Literair Happy Hour: begin 2016 met een gratis boek

Minister Jet Bussemaker geeft vandaag, 4 januari, om 16.00 uur het officiële startsein voor het Jaar van het Boek. Een heuglijk moment dat we natuurlijk niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. Onder het motto 'geen feest zonder dat Hemingway is geweest' doen we daarom de Hemingway festivalbundel 'Een mekka voor veinzers' cadeau als je tussen 16.00 en 17.00 uur bestelt* voor een van onderstaande programma's!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 4 januari 2016

Wie stem jij naar de NK Poetry Slam-finale?

Vergeet Star Wars: over precies vier weken vangt de strijd aan om de titel 'Slampion 2016'. 13 januari zijn Hofman Café en Theatercafé De Bastaard de arena's waar achttien regionale slamkampioenen het tegen elkaar opnemen.
Zie hier hoe het zover heeft kunnen komen en wat jij kan doen om het evenwicht in de slamgalaxy te herstellen...

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 december 2015

Juryleden finale NK Poetry Slam bekend

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016. En dat doe je samen met de volgende juryleden:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 december 2015

Te gast: 'Amnesty International Schrijfmarathon'

Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden wereldwijd op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer een Schrijfmarathon. Een brief die met aandacht is geschreven en met een persoonlijke boodschap is een ijzersterk actiemiddel. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. In samenwerking met de Schrijversacademie organiseert Linda Klinkenberg deze dag van 10.00 - 14:00 en van 17:00 - 22:00 ook een schrijfactie in Het Literatuurhuis!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 30 november 2015

Te gast: 'Bundelpresentatie Ceciel Hattinga'

'Geen porno, maar pareltjes', zo kan de debuutbundel erotische verzen Snoepgoed van Ceciel Hattinga omschreven worden. En heel bijzonder: uitgeverij Stili Novi brengt meteen ook nog twee andere bundels van haar uit: Verborgen monument en Lichtval. De feestelijke presentatie van de bundels vindt plaats op 9 december. Vanaf 17:00 uur bent u welkom in Het Literatuurhuis waar Ceciel Hattinga uit elke bundel enige gedichten of strofen voorlezen, iets over haar dichterschap vertellen en ze zal de bundels ter plaatse ook verkopen en signeren.

Geplaatst door Michaël op 26 november 2015

Schwob Leesclubfestival in Utrecht op 17 januari

Negen uitgeverijen, Schwob en Het Literatuurhuis presenteren negen herontdekte klassiekers op 17 januari 2016 in diverse locaties in Utrecht! Bestel hier snel de kaarten voor uw favoriete leesclub!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 november 2015

'Op de Nacht van de Poëzie is het smokkelen met tijd'

Het magistrale afscheid van Juliette Gréco, Ivo de Wijs die bewees een meester van het light verse te zijn, Typhoon die tijdens het optreden tussen het publiek voor het podium ging zitten, het fantastische slotoptreden door Charlotte Van den Broeck: zomaar wat hoogtepunten van de 33ste Nacht van de Poëzie. En wat zat ook die Grote Zaal weer onbeschrijflijk vol. Zie hieronder voor diverse verslagen in woord en beeld om alles nog eens te herbeleven en tot de 34ste ‘Nacht’ in 2016!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 25 september 2015

Programma 33ste Nacht compleet

Hiphopartiest Typhoon maakt het programma voor de 33ste Nacht van de Poëzie compleet! 19 september treden 21 dichters onder wie Jules Deelder, Stefan Hertmans, Anneke Brassinga en Ilja Leonard Pfeijffer aan voor de jaarlijkse poëzie-marathon. Entr'actes als Juliette Gréco, Benjamin Clementine en Lavinia Meijer nemen enkele malen het stokje van de dichters over. Zie hieronder voor het volledige programma en nachtvandepoezie.nl voor kaartverkoop.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 9 september 2015

I.M. Joost Zwagerman

Joost Zwagerman (1963-2015) is op 8 september overleden. De schrijver en dichter, die de laatste jaren gebukt ging onder depressies heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Afgelopen zomer hadden we contact met Joost over een optreden op de komende Nacht van de Poëzie, naar aanleiding van zijn bundel Voor alles die vorig jaar bij De Arbeiderspers verscheen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 9 september 2015