Juryleden finale NK Poetry Slam bekend

Wie heeft de beste beeldspraak, de mooiste metaforen, de voortreffelijkste voordracht, kortom: wie is de beste poetry slammer van het jaar? Dat bepaal jij tijdens de finale van het NK Poetry Slam op 29 januari 2016. En dat doe je samen met de volgende juryleden:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 december 2015

Te gast: 'Amnesty International Schrijfmarathon'

Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden wereldwijd op 10 december, de Dag van de Mensenrechten. Amnesty Nederland organiseert dit jaar voor de derde keer een Schrijfmarathon. Een brief die met aandacht is geschreven en met een persoonlijke boodschap is een ijzersterk actiemiddel. Als regeringsleiders weten dat de ogen van de wereld op hen gericht zijn, zullen zij schendingen van mensenrechten eerder bestrijden. In samenwerking met de Schrijversacademie organiseert Linda Klinkenberg deze dag van 10.00 - 14:00 en van 17:00 - 22:00 ook een schrijfactie in Het Literatuurhuis!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 30 november 2015

Te gast: 'Bundelpresentatie Ceciel Hattinga'

'Geen porno, maar pareltjes', zo kan de debuutbundel erotische verzen Snoepgoed van Ceciel Hattinga omschreven worden. En heel bijzonder: uitgeverij Stili Novi brengt meteen ook nog twee andere bundels van haar uit: Verborgen monument en Lichtval. De feestelijke presentatie van de bundels vindt plaats op 9 december. Vanaf 17:00 uur bent u welkom in Het Literatuurhuis waar Ceciel Hattinga uit elke bundel enige gedichten of strofen voorlezen, iets over haar dichterschap vertellen en ze zal de bundels ter plaatse ook verkopen en signeren.

Geplaatst door Michaël op 26 november 2015

Schwob Leesclubfestival in Utrecht op 17 januari

Negen uitgeverijen, Schwob en Het Literatuurhuis presenteren negen herontdekte klassiekers op 17 januari 2016 in diverse locaties in Utrecht! Bestel hier snel de kaarten voor uw favoriete leesclub!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 18 november 2015

'Op de Nacht van de Poëzie is het smokkelen met tijd'

Het magistrale afscheid van Juliette Gréco, Ivo de Wijs die bewees een meester van het light verse te zijn, Typhoon die tijdens het optreden tussen het publiek voor het podium ging zitten, het fantastische slotoptreden door Charlotte Van den Broeck: zomaar wat hoogtepunten van de 33ste Nacht van de Poëzie. En wat zat ook die Grote Zaal weer onbeschrijflijk vol. Zie hieronder voor diverse verslagen in woord en beeld om alles nog eens te herbeleven en tot de 34ste ‘Nacht’ in 2016!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 25 september 2015

Programma 33ste Nacht compleet

Hiphopartiest Typhoon maakt het programma voor de 33ste Nacht van de Poëzie compleet! 19 september treden 21 dichters onder wie Jules Deelder, Stefan Hertmans, Anneke Brassinga en Ilja Leonard Pfeijffer aan voor de jaarlijkse poëzie-marathon. Entr'actes als Juliette Gréco, Benjamin Clementine en Lavinia Meijer nemen enkele malen het stokje van de dichters over. Zie hieronder voor het volledige programma en nachtvandepoezie.nl voor kaartverkoop.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 9 september 2015

I.M. Joost Zwagerman

Joost Zwagerman (1963-2015) is op 8 september overleden. De schrijver en dichter, die de laatste jaren gebukt ging onder depressies heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Afgelopen zomer hadden we contact met Joost over een optreden op de komende Nacht van de Poëzie, naar aanleiding van zijn bundel Voor alles die vorig jaar bij De Arbeiderspers verscheen.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 9 september 2015

Dichtersline-up 33ste 'Nacht' bijna compleet

Pieter Boskma, Anneke Brassinga, Dennis Gaens, Johanna Geels, Luuk Gruwez, Stefan Hertmans, Sasja Janssen, Ilja Leonard Pfeijffer, Vrouwkje Tuinman en Stijn Vranken maken de dichtersline-up voor de Nacht van de Poëzie bijna compleet! Ook is het motto van deze 33ste editie bekend: ‘Thuis wil ik zijn, al is het maar een nacht.’ van de Friese dichter Tsjêbbe Hettinga (1949 – 2013.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 4 augustus 2015

Deelder, Schippers e.a. eerste Nacht-namen

De Nacht van de Poëzie vervolgt op zaterdag 19 september zijn tweede leven in de Grote Zaal van TivoliVredenburg: 21 jonge poëzietalenten en gevestigde dichters treden volgens beproefd recept van 20.00 – ±03.00 uur achter elkaar op, afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Vandaag maken we de eerste namen van het programma bekend, meer namen van dichters & entr’actes volgen de komende maanden!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 3 juli 2015