Stagiair gezocht!

Wil je graag praktijkervaring opdoen in het literaire veld? Het Literatuurhuis is op zoek naar een stagiair(e) die onze organisatie van januari t/m april komt versterken, ter voorbereiding van het International Literature Festival Utrecht en de invulling van de nieuw behaalde titel UNESCO City of Literature.Tijdens je stage maak je kennis met alle facetten van de organisatie van literaire evenementen in een klein, gezellig team met veel ruimte voor eigen initiatief. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat met opleiding op HBO- of WO-niveau. Het betreft een stage van 32 of 38 uur per week.

Wat houdt de stage in?
In deze periode loop je mee met de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling marketing en publiciteit. Je werkt nauw samen in klein, enthousiast team en maakt alle aspecten van publiciteit en productie van literaire evenementen van dichtbij mee. Vakinhoudelijke werkzaamheden zijn bijvoorbeeld: het schrijven van promotieteksten, verzamelen van content, opstellen van nieuwsbrieven en het bijhouden van de website en social media. Daarnaast verzorg je enkele administratieve taken.

Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar een enthousiaste doorpakker met een passie voor literatuur en het boekenvak. Je moet ingeschreven staan bij een HBO- of WO-opleiding. Het liefst in de richting van Taal- en Cultuurstudies, (Moderne) Letterkunde of Marketing & Communicatie. Omdat je soms geacht wordt 's avonds aanwezig te zijn, gaat onze voorkeur uit naar iemand uit de omgeving van Utrecht.

Interesse?
De stage loopt in principe van januari tot april, maar een andere start- en/of einddatum is mogelijk in overleg. Er is een vergoeding beschikbaar voor deze stage. Het is niet mogelijk om stage te lopen als z.g. werkervaringsplek buiten een opleiding om.

Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk 18 december naar: eline[at]hetliteratuurhuis.nl. Heb je nog vragen over deze vacature, dan kun je bellen met Eline Driest op 030-2318376. De gesprekken vinden plaats op 3 en 4 januari.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 december 2017