Het Literatuurhuis op Lowlands

De afgelopen jaren stond Het Literatuurhuis met diverse literaire programma's op Lowlands festival. Dit jaar praten schrijvers over het belangrijkste taboe, dat toch verrassend vaak in boeken opduikt: poep. En de letterzetters van TUIG Tattooshop voorzien de festivalbezoekers van hun favoriete dichtregels en literatuurverwijzingen.

Let op: de programma's zijn alleen te bezoeken met een ticket voor Lowlands. De tickets zijn uitverkocht.

Zaterdag 19 en zondag 20 augustus
TUIG's Literaire Tattooshop

Rozen zijn rood en schepen vergaan, maar die Jett Rebel-tattoo in je nek blijft altijd bestaan. Liever literatuur op je lijf? Voor alle onbedwingbare inktimpulsen is er TUIG’s Literaire Tattooshop, waar je je favoriete gedicht, songtekst, one-liner of levensmotto laat vereeuwigen op een lichaamsdeel naar keuze. Eeuwig voor zolang Lowlands duurt, dus denk gerust groots. Annie M.G. Schmidt op je arm, Komrij op je dij of een glorieuze Kluun-trampstamp; niets is te gek, behalve de retestrakke tatoeëerskills van deze bad-ass letterzetters, die op zaterdag- en zondagmiddag hun vaste handen laten wapperen in de zeecontainer bij Helga’s.

13.00 - 17.00 uur
Container aan de buitenkant van Helga’s


Zondag 20 augustus
De Grote Boodschap

Tijdens de literaire talkshow ‘De Grote Boodschap’ draait het om een van de belangrijkste dingen in het mensenleven. We gaan het namelijk over poep hebben, en uitgebreid ook. Van het poeptaboe via persoonlijke getuigenissen van louterende faxen uit Darmstadt naar literair-wetenschappelijke analyses van jouw persoonlijke shit tijdens Lowlands; onder leiding van Vrouwkje Tuinman draaien Erik Jan Harmens, Marieke Rijneveld, F. Starik en Bernard Wesseling niet langer om de dampende brij heen. Wij poepen dus wij bestaan, zeggen ook Michiel Flamman en Simon Gitsels, die tussendoor smeuïge nummers als ‘De Diarree’ en het ‘Poep- en Piesmenuet’ ten gehore brengen. No shit.

14.30 - 15.30 uur
Helga’s

Klik hier voor meer info op de website van Lowlands festival

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 21 juni 2017