Ozan Aydogan wint jaarfinale U-Slam

‘Alles is nog mogelijk’ roept Anne Broeksma voor de laatste keer in haar rol als presentatrice van de U-slam als het massaal toegestroomde publiek de rozen in de lucht steekt om te stemmen op hun favoriet. De U-slam jaarfinale op woensdag 7 juni is spannend, intens en drukbezocht. Maar het gaat dan ook ergens om: 100 euro, de eeuwige roem en die felbegeerde tickets voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam.


In de eerste twee rondes laten maandfinalisten Ozan Aydogan, Ditmar Bakker, Jenny van den Berg, Merlijn Huntjens, Maxine de Jongh, Rik Sprenkels en Yentl van Stokkum de meest uiteenlopende onderwerpen de revue passeren tijdens hun slams. Het stemadvies komt deze avond van Carmien Michels, Nederlands en Europees kampioen Poetry Slam 2016. Tussendoor brengt de Marokkaanse hiphopartiest Walid Ben Selim het publiek in vervoering met zijn Arabische muziek.

En dan is het tijd voor een hartstochtelijke finalebattle tussen Ozan Aydogan en Merlijn Huntjens. Het niveau is hoog en dus besluit Michels de finalebattle als een ware sportverslaggever te verslaan. Ze komt tot de conclusie dat Ozan met net iets meer energie een seconde eerder over de finish komt. En het publiek deelt die mening. Met twintig rozen meer verkiezen de bezoekers Ozan Aydogan als winnaar van de U-slam jaarfinale 2017. Maar ook Merlijn Huntjens gaat niet met lege handen naar huis. Beiden heren winnen een ticket voor de halve finale van het NK Poetry Slam in januari 2017.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 8 juni 2017