Antjie Krog, Neeltje Maria Min, Jonathan Griffioen, Bart Moeyaert en Cees Nooteboom op jubileumeditie Nacht van de Poëzie

Nachtregel 2017 van Guillaume van der Graft: ‘Drijf een wig in de nacht en luister’

Het grootste poëziefeest van Nederland, de Nacht van de Poëzie, viert in 2017 haar 35ste jubileum. Antjie Krog, Neeltje Maria Min, Jonathan Griffioen, Bart Moeyaert en Cees Nooteboom zijn de eerste dichters die hun komst hebben bevestigd. Zij betreden op zaterdag 16 september 2017 het fameuze podium van de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht.

 De Nacht begint om 20.00 uur en eindigt meestal tegen 3.00 uur in de ochtend. In totaal treden tijdens deze nachtelijke marathon 20 dichters achter elkaar op, afgewisseld door muzikale en theatrale entr’actes. Om alvast in de stemming te komen, verschijnen deze week nieuwe gedichten van Krog, Min, Griffioen, Moeyaert en Nooteboom in poëzietijdschrift Awater. De komende maanden worden meer namen bekendgemaakt. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Early bird actie
Jaarlijks kiest de redactie, bestaande uit Ingmar Heytze en presentatoren Ester Naomi Perquin en Piet Piryns, een regel als motto voor de Nacht van de Poëzie. Dit jaar viel de keuze op ‘Drijf een wig in de nacht en luister’ van Guillaume van der Graft (1920-2010), een regel uit zijn gedicht ‘Dringende raad aan beginnende dichters’. De Utrechtse vormgever Lucas van Hapert maakte een door deze Nachtregel geïnspireerde set poëtische ansichtkaarten. Iedereen die vóór 21 juni kaarten bestelt met vroegboekkorting, krijgt een set kaarten cadeau.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 1 juni 2017