CJP's Grote Schrijfwedstrijd

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en hou je van schrijven? Doe dan mee met CJP's Grote Schrijfwedstrijd in samenwerking met het International Literature Festival Utrecht en Uitgeverij Atlas. Het thema van de wedstrijd is 'Alles van waarde is weerloos’.


Schrijfwedstrijd voor jongeren
CJP, het International Literature Festival Utrecht (ILFU), Uitgeverij Atlas Contact organiseren samen een schrijfwedstrijd. Zij zijn namelijk altijd op zoek naar jong talent en bieden graag een podium aan de volgende Bervoets, Campert of Noort. Iedereen tussen de 18 en 30 jaar kan meedoen: of je nu al bijna je debuutroman af hebt of pas net begint met schrijven.

Wat moet je doen?

Schrijven natuurlijk! De opdracht is simpel: schrijf een verhaal van maximaal 1.500 woorden met als thema de beroemde quote van Lucebert: ‘Alles van waarde is weerloos’. Hoe je dat verwerkt in je verhaal, mag je helemaal zelf weten. Je verhaal kan er volledig om draaien, maar het kan ook een bijrol spelen. Een driekoppige jury bestaande uit Sara Madou (hoofredacteur CJP), Eline Driest (ILFU) en Jelte Nieuwenhuis (Uitgeverij Atlas Contact) kijken naar de inzendingen.

Wat kun je winnen?
Sowieso winnen alle shortlistkandidaten een publicatie in een bundel van het ILFU, waar de winnaar van de schrijfwedstrijd extra uitgelicht wordt. Daarnaast mag je met een +1 naar het festival. De winnaar krijgt een coachingsgesprek met een redacteur van Uitgeverij Atlas Contact, waar je je werk kunt laten lezen en feedback krijgt. Bovendien wordt je verhaal gepubliceerd op CJP.nl, krijg je een betaalde opdracht voor het C. Magazine dat in september 2017 verschijnt én geven ze een boekenpakket met vijf boeken van Atlas Contact.

Meedoen?
Kijk voor alle informatie en de wedstrijdvoorwaarden op de website van CJP. Op 25 april wordt de shortlist bekend gemaakt. De definitieve winnaar wordt op 12 mei tijdens het ILFU in Utrecht uitgeroepen.

Ben je 30 jaar of ouder en wil je ook graag meedoen met een schrijfwedstrijd? Doe dan mee aan de ILFU-schrijfwedstrijd voor iedereen vanaf 30 jaar!

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 17 maart 2017