Eerste namen voor ILFU 2017: Graham Swift, Johan Harstad, Arjen Lubach en vele anderen

Graham Swift, Johan Harstad, Nino Haratischwili, Arjen Lubach, Pierre Jarawan, Jonas Hassen Khemiri, Samanta Schweblin en Xu Zechen komen naar het International Literature Festival Utrecht. Het festival toont van 11 tot en met 13 mei 2017 wederom het beste wat de internationale romankunst op dit moment te bieden heeft, dit jaar voor het eerst in TivoliVredenburg. De komende weken wordt de rest van het programma bekend gemaakt.

De basis van het literatuurfestival is de ILFU-selectie, bestaande uit auteurs die een boek of soms een heel oeuvre schreven dat een belangrijke rol speelt op het literaire wereldtoneel. De eerste geselecteerde auteurs zijn Graham Swift met Moeders Zondag, Johan Harstad met Max, Mischa & het Tet-offensief,Nino Haratischwili met Het achtste leven, Jonas Hassen Khemiri met Alles wat ik me niet herinner en Samanta Schweblin met Gif.

Ook Pierre Jarawan, auteur van het DWDD-boek van de maand De zoon van de verhalenverteller en de Chinese auteur Xu Zechen van Rennend door Beijing komen naar Utrecht. Arjen Lubach interviewt een van zijn favoriete schrijvers Johan Harstad. ILFU 2017 biedt verder lezingen, voordrachten, minicolleges, filmvertoningen en signeersessies.

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 14 maart 2017