Literair Utrecht

...

Literaire Ladder

Het Literatuurhuis stelt maandelijks een 'LILA' samen; een Literaire Ladder waarin we - naast onze eigen activiteiten - alle literaire evenementen van andere organisaties in Utrecht opnemen.

De nieuwe LILA voor september 2014 verschijnt eind augustus zowel online als voor het eerst in lange tijd weer in een fysieke folder.

Jouw evenement ook in de volgende LILA? Dat kan!
Opname van een evenement in de LILA is gratis, maar kent wel enkele voorwaarden en spelregels. Inhoudelijk moet het programma:

-­‐ boeken, schrijvers, literatuur en/of het gesproken woord in de brede zin centraal stellen
-­‐ voor publiek toegankelijk zijn
-­‐ plaatsvinden in de stad Utrecht

Zie hier voor alle aanlevereisen en -deadlines, aanvullende spelregels, uitgelicht-mogelijkheden, LILA-partner worden etc.

De aanleverdeadline voor de LILA van september 2014 is vrijdag 15 augustus.


C.C.S. Crone prijs

De C.C.S. Crone-prijs is een tweejaarlijkse literatuurprijs om erkenning te geven aan auteurs uit de gemeente of regio Utrecht. Op deze manier bevordert de C.C.S. Crone-prijs een bloeiend literair klimaat in de stad en provincie. Sinds 2001, toen de prijs op initiatief van SLAU en de gemeente Utrecht is ingesteld, zijn Manon Uphoff (2002), Ronald Giphart (2004), Arthur Japin (2006), Ingmar Heytze (2008), Guillaume van der Graft (2010), Stephan Enter (2012) en Esther Jansma (2014) met de prijs bekroond. De prijs isvernoemd naar de Utrechtse schrijver C.C.S. Crone (1914-1951).

Utrechts Dichtersgilde

Sinds 2009 heeft Utrecht, net als veel andere Nederlandse gemeentes, een stadsdichter. De eerste stadsdichter, van 2009 tot 2011 was Ingmar Heytze. Sinds 2011 heeft Utrecht een dichtersgilde.

Utrechtgedicht

Drie jaar lang schreef elke maand een andere dichter een nieuw gedicht over de stad Utrecht. De gedichten werden door SLAU en Kunstliefde verspreid onder hun leden.

Het laatste Utrechtgedicht van juni 2012 door Anne Broeksma:
(Klik op het gedicht voor vergroting)

Links

We werken aan een goed en actueel overzicht van alle literaire instellingen, personen en uitgeverijen in en rond Utrecht en partners van Het Literatuurhuis.

Username:
Password: