W.G. van de Hulst Festival

Nieuw verschenen: W.G. van de Hulst en Utrecht

KOOP HIER DE GIDS 'W.G. VAN DE HULST EN UTRECHT' BIJ BOEKHANDEL SAVANNAH BAY

In deze wandel- & fietsgids wordt het leven en werk van W.G. van de Hulst onder de aandacht gebracht. Utrecht is de stad van de befaamde kinderboekenschrijver, meesterverteller en sociaal betrokken onderwijzer W. G. van de Hulst. Hij werd er in 1879 geboren (Gansstraat), woonde en werkte er zijn hele leven en vond er in 1963 zijn laatste rustplaats (Soestbergen). Al de adressen van zijn huizen, scholen en andere bijzondere plekken zijn nu verzameld in een boekje met uitgebreide toelichting, citaten, foto's en plattegronden. Een zwerftocht in de Domstad van deze markante Utrechter.

€4,50 (excl. evt. verzendkosten)

In opdracht van de Stichting W.G. van de Hulst sr. Toen en Nu en in samenwerking met Salon Saffier.

- - - - -
Eerder verscheen het essay 'Licht in de donkere poort' over W.G. van de Hulst.

KOOP HIER HET ESSAY 'LICHT IN DE DONKERE POORT' OVER W.G. VAN DE HULST BIJ BOEKHANDEL SAVANNAH BAY

Essay Het licht in de donkere poort door Onno Blom

Op verzoek van de ‘Stichting W.G. van de Hulst sr. Toen en Nu’ schreef Onno Blom een biografisch essay waarin hij op boeiende en bij vlagen ontroerende wijze de wereld van Van de Hulst voor de lezer tastbaar maakt. Wim van de Hulst, een kleinzoon van W.G. van de Hulst, voorzag het boekje van een zevental foto’s van zijn hand. De presentatie van het essay vond plaats tijdens de ‘onthulling’ van de gerestaureerde grafsteen van W.G. van de Hulst op zondag 21 september.

€9,95 (excl. evt. verzendkosten)

- - - - -

In 2013 was het 50 jaar geleden dat een van Nederlands bekendste kinderboekenschrijvers W.G. van de Hulst (1879-1963) overleed. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis vonden in het najaar diverse feestelijke activiteiten plaats in Utrecht, de stad waar Van de Hulst zijn gehele leven heeft gewoond en gewerkt. De jubileumviering strekte zich als een klein festival uit over de maanden september t/m november 2013.

OVER W.G. VAN DE HULST

Een hele generatie groeide op met Voetstapjes in de sneeuw, Peerke en z’n kameraden en de vele andere verhalen van W.G. van de Hulst. Als onderwijzer ontdekte Van de Hulst dat hij zijn leerlingen het beste bij de les kon houden met verhalen. Bij gebrek aan goede pedagogische vertellingen begon hij ze zelf te schrijven en putte daarbij inspiratie uit het werk van collega-schrijvers als Frederik van Eeden, zijn christelijke geloof en het leven in Utrecht. Van de bijna honderd titels die Van de Hulst in zijn loopbaan schreef zijn miljoenen exemplaren verkocht en vele vertalingen verschenen, waaronder in het Engels, Duits en het Japans.

Neem voor meer informatie over W.G. van de Hulst eens een kijkje op een van de volgende websites:

www.wgvandehulst.com

W.G. van de Hulst in de Utrechtse Literaire Canon

Het W.G. van de Hulst-festival wordt georganiseerd door de Stichting W.G. van de Hulst sr. Toen en Nu, in samenwerking met Salon Saffier, Het Literatuurhuis en de Maatschap van Erven W.G. van de Hulst sr.. Het festival komt mede tot stand dankzij de Gemeente Utrecht, het Elise Mathilde Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het K.F. Hein Fonds, het Fentener van Vlissingen Fonds, het Kees Eijrond Fonds, het Lirafonds en de Kattendijke/Drucker Stichting.