NK Poetry Slam

Vrijdag 27 januari 2017 vindt voor de vijftiende keer de finale van het Nationaal Kampioenschap Poetry Slam plaats in Utrecht tijdens de landelijke Poëzieweek (26 jan t/m 1 feb). Like de Facebookpagina van het NK Poetry Slam voor regelmatige updates over het evenement en poetry slam in Nederland. Klik hier voor meer info en kaartverkoop

Op het NK Poetry Slam betreden de beste slamdichters van het land in Utrecht het podium. Poetry Slam is de enige poëziewedstrijd waarbij niet alleen de tekst, maar ook de voordracht centraal staat. Tijdens de Poëzieweek 2017 vindt de vijftiende editie van het NK plaats. De Nederlands Kampioen, of ‘Slampion’ wint 1000 euro en de wisseltrofee 'De Gouden Vink', vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog. Het NK bracht in het verleden winnaars voort als Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Ellen Deckwitz, Kira Wuck, Daniël Vis, Daan Zeijen en Carmien Michels.

Er zijn momenteel poetry slams in o.a. Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, Leiden, Zeist, Rotterdam, Haarlem, Culemborg, Zaandam, Enschede, Boxtel, Tilburg, Hengelo, Leeuwarden en Delft.

Zie voor meer info: www.poetryslam.nl