Filmpremière: Dorst

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex en het Nederlands Film Festival
Wanneer15 maart 2018, 19.00 uur
Waar Louis Hartlooper Complex , Tolsteegbrug 1, 3511 ZN , Utrecht
Entree€9,50 / gratis
Met Saskia Diesing
In samenwerking met Louis Hartlooper Complex en het Nederlands Film Festival presenteren wij een speciale première van de film Dorst, naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen. Na afloop van de film is er een Q&A met regisseur Saskia Diesing.

Dit programma is gratis voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis. Reguliere kaarten kosten €9,50 (incl. drankje).

Over de film
Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen flauw idee wat ze met haar leven moet. Totdat haar moeder Elisabeth (Simone Kleinsma) ziek blijkt. Ze grijpt het nieuwe doel in haar leven met beide handen aan en trekt bij haar moeder in. Een zwartkomisch familiedrama over goede bedoelingen, idiote verwachtingen en de onvervulbare hunkering naar lotsverbondenheid.Gebaseerd op de gelijknamige veelgeprezen roman van Esther Gerritsen, die ook het scenario voor de film meeschreef.
 
Over het boek
Op intieme wijze beschrijft Gerritsen in haar roman Dorst de complexe relatie tussen een ongeneeslijke zieke moeder en haar wankelmoedige dochter. Gerritsen wisselt in de hoofdstukken de perspectieven van de twee vrouwen af, waardoor ze psychologische inkijk geeft in hun moeizame relatie met elkaar en zichzelf. Het verhaal is met humor geschreven, werkt vervreemdend en is daardoor nooit zwaarmoedig. De roman stond in 2013 op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs. De jury prees in haar rapport het boek met de volgende woorden: 'In minieme scènes voert Gerritsen een grootse dramatiek op met absurde en groteske wendingen.'
 
Over de spreker
Saskia Diesing is filmregisseur en scenarioschrijfster. Haar debuutfilm Nena werd bekroond met twee Gouden Kalveren, waaronder beste regie. Esther Gerritsen werkte aan deze film tevens mee als co-scenarist. Dorst is hiermee hun tweede samenwerking en er liggen al plannen voor een derde gezamenlijke film.