Filmpremière: Vele hemels boven de zevende

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex
Wanneer30 november 2017, 19.15 uur
Waar Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, 3511 ZN , Utrecht
Entree€9,50 / gratis
Met Ursul de Geer

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis een speciale première van de boekverfilming van de debuutroman van Griet Op de Beeck: Vele hemels boven de zevende. De film wordt ingeleid door Ursul de Geer, die de gelijknamige theaterbewerking maakte die komend voorjaar te zien is.

Dit programma is gratis voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis. Reguliere kaarten kosten €9,50 (incl. drankje). De kaarten voor Huisvrienden zijn inmiddels uitverkocht. U kunt via onderstaande link nog wel reguliere kaarten kopen.

Klik hier voor reguliere ticketverkoop via Louis Hartlooper Complex

Over de film
Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. In Vele hemels vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.

Over het boek
In Vele hemels boven de zevende vechten vijf uiteenlopende figuren meer met zichzelf dan met elkaar in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Griet Op de Beeck heeft een indrukwekkend debuut geschreven. Met prachtige zinnen en oorspronkelijke observaties creëert ze niet alleen een stel intrigerende personages, maar schetst ze ook een treffend beeld van deze tijd. Vele hemels boven de zevende is een veelstemmige roman, die je onmogelijk vrijblijvend kunt lezen. Geestig, pijnlijk en ontregelend herkenbaar. Deze schrijfster is gekomen om te blijven, zo blijkt uit het succes van Kom hier dat ik u kus, Gij nu en het recent verschenen Het beste wat we hebben

Over de spreker
Ursul de Geer is acteur, regisseur en tv-maker. Komend voorjaar komt de theaterbewerking van Vele hemels boven de zevende, die hij regisseerde, naar de Nederlandse theaters. Hij verzorgt de inleiding bij deze filmpremière van Vele hemels boven de zevende.

Word nu lid (klik hier) en ga gratis/met fiksekorting naar zes programma's van Het Literatuurhuis.