Uitfeest: literaire tatoeages

door TUIG's Literaire Tattooshop
Wanneer3 september 2017, 13.15-16.30
Waar Centrale Bibliotheek, Oudegracht 167, Utrecht
EntreeGratis
Met TUIG's Literaire Tattooshop

De eerste zondag van september is de feestelijke opening van het culturele seizoen in Utrecht. Tijdens de twintigste editie van het Uitfeest kunnen Utrechters hun harten ophalen met alles wat met cultuur te maken heeft.

De Centrale Bibliotheek wordt op deze zondag omgedoopt tot het Huis van de letteren, waar van 13 tot 17 uur van alles te doen is op het gebied van literatuur en poëzie. Dichter Ingmar Heytze bijt om 13.00 uur de spits af met een voordracht uit zijn nog niet gepubliceerde boek Ik wilde je wat moois vertellen. Ook kunnen bezoekers een workshop creatief schrijven volgen, luisteren naar de beste natuurgedichten en kinderboekpersonages spotten met een Virtual Reality bril. Theatergroep Aluin geeft tussen 14.00 en 15.30 uur drie shows waarin het publiek beslist welke literaire klassieker ze opvoeren. De middag wordt zingend afgesloten. Kijk voor het volledige programma op Facebook of de site van de Bibliotheek.

Natuurlijk is Het Literatuurhuis ook aanwezig in het Huis van de Letteren; en wel met de literaire tatoeages van TUIG tattooshop. Kom alvast in de stemming voor de 35ste Nacht van de Poëzie en laat een bestaande dichtregel of eigen favoriete spreuk vereeuwigen! Eeuwig voor zolang het Uitfeest duurt, dus spijt hoef je nooit te hebben van je poëtische impuls op je arm, borst, voorhoofd of welk lichaamsdeel dan ook.
We zijn vanaf 13.15 uur te vinden op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht.