Filmpremière: The Circle *uitverkocht*

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex
Wanneer2 mei 2017, 19:00
Waar Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht
Entree€8,50 / gratis
Met Tim de Gier

In samenwerking met Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis een speciale voorpremière van de boekverfilming van Dave Eggers' bestseller The Circle. De film wordt ingeleid door Tim de Gier; computernerd en redacteur bij NRC Boeken.

Dit programma is gratis voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis.

Dit programma is uitverkocht

Over de film
The Circle vertelt het verhaal van Mae Holland (Emma Watson) die haar geluk niet op kan als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken. Als Mae door de oprichter van de Cirkel (Tom Hanks) wordt gestimuleerd om deel te nemen aan een baanbrekend experiment, worden de grenzen opgezocht van privacy, ethiek en uiteindelijk haar persoonlijke vrijheid.

Over het boek
Dave Eggers' De Cirkel is een intelligente, geestige en spannende roman die vragen oproept over ons geheugen, onze geschiedenis, privacy, democratie en de grenzen aan onze kennis van de wereld. Het is Nederlandse vertaling verschenen bij uitgeverij Lebowski.

Over de spreker
Tim de Gier is redacteur bij NRC Boeken en fellow van de Nieman Foundation aan Harvard. Opgeleid als politicoloog in Amsterdam en Berlijn, heeft hij de laatste jaren de digitale strategie van Vrij Nederland vormgegeven en geschreven over technologie, literatuur en politiek. De Gier woont momenteel in Cambridge, Massachusetts waar hij onderzoek doet naar de politiek van het internet.

Nog geen huisvriend? Word nu lid (klik hier) en ga gratis/met fikse korting naar zes programma's van Het Literatuurhuis.