Utrechts Stadsdichtersgilde ontmoet W.B. Yeats

Boekpresentatie
Wanneer20 juni 2015, 17.00 uur
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237
EntreeGratis
Met Utrechtse stadsdichters

Ter gelegenheid van de honderdvijftigste geboortedag van W.B. Yeats zijn de leden van het Utrechts Stadsdichtersgilde met eigen werk een dialoog aangegaan met de in 1939 overleden Ierse dichter. Terrible beauty | Barre schoonheid is een bloemlezing van het oeuvre van de Nobelprijswinnaar en de rijkgeschakeerde reacties daarop van de Utrechtse stadsdichters.

De bundel laat zien dat het werk van Yeats in al zijn verscheidenheid tot de beste Engelstalige poëzie van voor de Tweede Wereldoorlog behoort. Terrible beauty | Barre schoonheid is een eerbetoon aan een illustere literator en geeft tegelijkertijd een treffend beeld van de veelstemmigheid van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Met medewerking van Uitgeverij IJzer en Alana Gillespie.

Het Utrechts Stadsdichtersgilde werd in 2009 opgericht door de toenmalige eerste stadsdichter van Utrecht, Ingmar Heytze. In januari 2011 heeft de Gemeenteraad besloten om de taak van het „Stadsdichten” voortaan in handen te leggen van dit gilde, als eerste en enige gemeente in Nederland.

De 13 huidige leden van het Utrechts Stadsdichtersgilde zijn: Alexis de Roode, Ingmar Heytze, Ruben van Gogh, Mark Boog, Peter Drehmanns, Jan van der Haar, Baban Kirkuki, Peter Knipmeijer, Onno Kosters, Nanne Nauta, Fred Penninga, Els van Stalborch en Vrouwkje Tuinman.

Bezoek stadsdichtersgilde.nl voor meer informatie over de dichters en hun praktijken.

De presentatie is onderdeel van het symposium Yeats in Europe dat op 19 en 20 juni 2015 aan de Universiteit Utrecht georganiseerd.