Film: Frans Kellendonk

Jan Louters documentaire Letter & Geest
Wanneer9 juni 2015, 20:00
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, Utrecht
Entree€5,-
Met Maria Vlaar

 

De online verkoop voor dit programma is gestopt, vanaf 19.30 uur zijn op de avond zelf nog enkele kaarten verkrijgbaar aan de deur.


 

------------

In 2015 is het 25 jaar geleden dat de schrijver Frans Kellendonk (1951-1990) overleed. Hoewel het in de tussenliggende periode geenszins aan belangstelling en erkenning heeft ontbroken voor de auteur van boeken als Mystiek lichaam, Bouwvalen De Veren van de Zwaan, is dit een reden om dit jaar extra aandacht te besteden aan zijn werk en schrijverschap.

Uitgeverij Querido geeft Kellendonks verzameld werk bijvoorbeeld opnieuw uit, evenals zijn nog niet eerder gepubliceerde brieven.Mystiek lichaam is binnenkort ook verkrijgbaar als luisterboek, ingesproken door dichter Ilja Leonard Pfeijffer.

In Het Literatuurhuis herdenken we de schrijver met de vertoning van Jan Louters Frans Kellendonk: Letter & Geest. Zijn uitgever en vrienden komen aan het woord over de schrijver en zijn werk. De documentaire besteedt in het bijzonder aandacht aan de rol van antisemitisme en homofobie in Mystiek lichaam; Kellendonks meest bekende boek, waarvoor hij in 1987 de Bordewijkprijs ontving.
 

Nederlands gesproken. Met inleiding door Maria Vlaar, penningmeester van de Frans Kellendonk Stichting sinds 2011.