Expeditie Boekenkast

15 schrijvers treden op in 15 Utrechtse huiskamers!
Wanneer3 november 2013, 13.00 - 16.30
Waar diverse locaties in de binnenstad, Utrecht
Entreegratis
Met Ted van Lieshout, Arthur Japin, Ingrid & Dieter Schubert, Gerbrand Bakker, Koos Meinderts, Frank Westerman, Joost de Vries, Désanne van Brederode, Griet Op De Beeck, Sanneke van Hassel, Thomas Heerma van Voss, , Rodaan al Galidi, Hans Hagen, A.H.J. Dautzenberg, Edward van de Vendel

Op zondag 3 november tijdens Culturele Zondag Op bezoek bij het boek slingert er een ware boekenkastroute door de binnenstad van Utrecht. 15 (kinderboeken)schrijvers treden deze dag op in de huiskamers van 15 Utrechters. Snuffel in de boekenkasten van de bewoners en luister naar voorleessessies en interviews met Koos Meinderts, Arthur Japin, Ted van Lieshout en vele anderen.

Gratis boekje
De bewoners die deze dag een schrijver ontvangen, plus nog 10 andere Utrechters zijn geportretteerd in een uniek boekje waarin ze vertellen over hun boekenkast en favoriete voorleesboek. Elke week verschijnen hier nieuwe interviews. En het ruim 100 pagina’s dikke boekje met alle 25 interviews is op 3 november gratis te verkrijgen op iedere Expeditie Boekenkast-locatie!

Slotfeest De Supersonische Boem
Om 17.00 sluiten Dave von Raven (The Kik), Arthur Japin, Roos Rebergen (Roosbeef), Ted van Lieshout, Meindert Talma en vele anderen Expeditie Boekenkast af in de Winkel van Sinkel met De Supersonische Boem; een feestelijk programma voor jonge én oude(re) lezers vol voorleesklassiekers en muziek van Annie M.G. Schmidt. Zie hier voor meer informatie

De ruimte in sommige huiskamers is beperkt. We raden daarom aan op tijd te komen en er rekening mee te houden dat een voorleessessie vol kan zijn.

Expeditie Boekenkast wordt mede mogelijk gemaakt door:
Prins Bernhard Cultuurfonds, het LIRA Fonds, K.F. Hein Fonds, Mien van 't Sant Fonds.