Film: Disgrace *uitverkocht*

Met inleiding door Hans Achterhuis
Wanneer12 december 2017, 20.00 uur
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, 3511 NK , Utrecht
Entree€5 / gratis
Met Hans Achterhuis

Disgrace is de bekroonde verfilming van de meest bekende roman van J.M. Coetzee: In ongenade. In deze roman, die in het Zuid-Afrika van na de apartheid speelt, komen alle grote thematieken van Coetzee naar voren: de relaties tussen mannen en vrouwen, tussen blank en zwart, oud en jong, dit alles tegen de achtergrond van seksueel geladen geweld, de omgang met dieren en de rol van kunst en literatuur.

In Het Literatuurhuis vertonen we de verfilming van deze roman uit 2008. De film is Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling. Voorafgaand geeft Hans Achterhuis, filosoof en groot liefhebber en kenner van het werk van Coetzee, een inleiding.

Deze voorstelling is uitverkocht. Eventueel niet-opgehaalde kaarten komen voor aanvang van de film (even voor 20.00 uur) in de verkoop.

 

In Disgrace valt een hoogleraar literatuurwetenschap (een fantastische rol van John Malkovich), in ongenade na een affaire met een jonge studente. Hij trekt zich terug op het platteland, op de boerderij van zijn dochter, voor wier manier van leven hij maar moeilijk waardering op kan brengen. Maar de harde werkelijkheid van zijn land kan hij niet ontlopen. Hij wordt samen met zijn dochter het slachtoffer van een gewelddadige actie.

Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee (1940) behoort tot een van de belangrijkste schrijvers van deze tijd. Van Coetzee’s werken zijn er maar liefst 23 in Nederlandse vertaling verschenen. In zijn romans verwerkt Coetzee zware filosofische thema’s tot een heldere en spannende verhaallijn.

Ook dit programma is gratis i.c.m. de Literatuurhuispas. De Literatuurhuispas krijgt u als u Huisvriend van Het Literatuurhuis wordt. Voor studenten tot 26 jaar is hij ook los te koop. Zie hier voor meer informatie en de voorwaarden.