U-slam #5

Welke poetry slammer wint een plek in de jaarfinale?
Wanneer7 maart 2018, 20.00 uur
Waar De Bastaard, Jansveld 15, Utrecht
EntreeGratis
Met Wout Waanders (stemadvies), Sanne van den Bosch (presentatrice), Yank (muziek), Hind Eljadid, Jelmer van Lenteren, Jolies Heij, Coen Cornelis, Tato Wesselo en Sven de Swerts

Elke eerste woensdag van de maand is café De Bastaard dé plek voor aanstormend poëzietalent. Tijdens de U-slam brengen poetry slammers mooie zinnen en sterke punchlines om zoveel mogelijk rozen van het publiek te ontvangen en de winst in de wacht te slepen.

Jij bepaalt door te stemmen met rozen wie van de slammers doorgaat naar de tweede ronde en krijgt daarbij stemadvies van een bekende dichter of poëziekenner. Deze maand is dat Wout Waanders. Presentatrice Sanne van den Bosch leidt de avond in goede banen en Yank verzorgt de muziek.

De deelnemers zijn:

Hind Eljadid
Jelmer van Lenteren
Jolies Heij
Coen Cornelis
Tato Wesselo
Sven de Swerts
 

De dichter die aan het eind van de avond overeind blijft, gaat naar huis met 100 euro prijzengeld én een plek in de jaarfinale van de U-slam op woensdag 6 juni 2018. De winnaar van deze jaarfinale bemachtigt een felbegeerd ticket voor de halve finale van het NK Poetry Slam 2019.

Opgeven voor een van de aankomende U-slams? Dat kan! Stuur een mail naar u-slam@hetliteratuurhuis.nl met drie gedichten en een korte biografie van jezelf.