U-slam #3

Welke poetry slammer wint een plek in de jaarfinale?
Wanneer6 december 2017, 20.00 uur
Waar De Bastaard, Jansveld 15, Utrecht
EntreeGratis
Met Gert Vanlerberghe, Anne Braakman, Julius Spin, Gijs Schakenbos, Bart Van der Vinne, Marten Janse, Marthe van Bronkhorst, Anne van Winkelhof, Luuk Wojcik, Joost Oomen (stemadvies), Sanne van den Bosch (presentatrice)

Elke eerste woensdag van de maand is café De Bastaard dé plek voor aanstormend poëzietalent. Tijdens de U-slam brengen poetry slammers mooie zinnen en sterke punchlines om zoveel mogelijk rozen van het publiek te ontvangen en de winst in de wacht te slepen.

Jij bepaalt door te stemmen met rozen wie van de slammers doorgaat naar de tweede ronde en krijgt daarbij stemadvies van een bekende dichter of poëziekenner. Deze maand is dat Joost Oomen. Presentatrice Sanne van den Bosch leidt de avond in goede banen.

De dichters die deze maand de strijd met elkaar aangaan zijn:
Gert Vanlerberghe
Anne Braakman
Julius Spin
Gijs Schakenbos
Bart Van der Vinne
Marten Janse
Marthe van Bronkhorst
Anne van Winkelhof
Luuk Wojcik

De dichter die aan het eind van de avond overeind blijft, gaat naar huis met 100 euro prijzengeld én een plek in de jaarfinale van de U-slam op woensdag 6 juni 2018. De winnaar van deze jaarfinale bemachtigt een felbegeerd ticket voor de halve finale van het NK Poetry Slam 2019.

Opgeven voor een van de aankomende U-slams? Dat kan! Stuur een mail naar u-slam@hetliteratuurhuis.nl met drie gedichten en een korte biografie van jezelf.