Film: Etgar Keret: Based on a True Story *UITVERKOCHT*

Met inleiding door Rutger Lemm
Wanneer14 juni 2017, 20.00 uur
Waar Het Literatuurhuis, Oudegracht 237, 3511 NK , Utrecht
Entree€5 / gratis
Met Rutger Lemm & Frank Heinen

Etgar Keret: Based on a True Story gaat over de Israëlische schrijver van korte verhalen, Etgar Keret. Stephane Kaas en Rutger Lemm gingen op onderzoek uit en maakten deze documentaire over zijn absurde leven in Israël, maar vooral over de diepgewortelde menselijke behoefte om verhalen te vertellen. In Het Literatuurhuis vertonen we de documentaire met voorafgaand een literaire inleiding door Rutger Lemm, een van de makers van de film. Na afloop van de documentaire is er een Q&A. Frank Heinen is moderator van de avond.

Dit programma is uitverkocht. Eventueel niet-opgehaalde kaarten komen vlak voor aanvang aan de deur in de verkoop.

Over de film
In deze surrealistische documentaire worden verschillende vertelvormen ingezet om Etgars unieke brein uit te pluizen: animaties van de fictieverhalen (door Bafta-winnares Nina Gantz), reconstructies van Etgars anekdotes (waarin hij zelf enthousiast acteert), en een levendige montage met kijkjes achter de schermen (de film is zelf immers ook een verhaal). Familie, vrienden en bekende namen als Jonathan Safran Foer, Gary Shteyngart en This American Life-host Ira Glass werden geïnterviewd in New York en Tel Aviv. Het eindresultaat is een grappige, ontroerende en overweldigende ode aan storytelling.

Trailer Edgar Keret: Based on a True Story:

Ook dit programma is gratis i.c.m. de Literatuurhuispas. De Literatuurhuispas krijgt u als u Huisvriend van Het Literatuurhuis wordt. Zie hier voor meer informatie en de voorwaarden.